Světový pohár v italské Veroně pro Simona Delestre

Čtvrté kolo západoevropské ligy Světového poháru se koná tento víkend v italském městě Verona. Na seznamu startujících nechybí světová jednička Scott Brash nebo aktuální vedoucí celé ligy Penelope Leprevost. Aktualizace 9. 11. 11:00 HOD: Čtvrté kolo Světového poháru vyhrál Simon Delestre. Výsledky i aktuální pořadí západoevropské ligy najdete uvnitř.

Seznam startujících, Aktuální pořadí západoevropské ligy Světového poháru

Aktualizace 9. 11. 11:00 HOD: Francouzský jezdec Simon Delestre na koni Hermes Ryan vyhrál adrenalinové čtvrté kolo Světového poháru západoevropské ligy v italské Veroně. Do rozeskakování se dostalo nakonec 15 jezdců. V půlce rozeskakování byli na špici dva jezdci Němec Ludger Beerbaum s Chaman a Scott Brash s Hello M'Lady, oba ve stejném čase 37,83 sekundy. Ale nakonec je na dělené třetí místo odsunuli Henrik von Eckermann s Cantinero a vítězný Delestre, jež zvítězil v čase 36,46 sekundy. Francouzský jezdec se tak dostal do vedení západoevropské ligy. Kompletní výsledky najdete zde. Aktuální pořadí západoevropské ligy pak zde.

Aktualizace 8. 11. 13:15 HOD: Vítězná jízda Penelope Leprevost pokračuje i při Světovém poháru Veroně, když francouzská jezdkyně dokázala zvítězit ve dvou sobotních soutěžích Premio Selleria Equipe (155 cm s jedním rozeskakováním) a Premio Equiline (145 cm na čas). V soutěži na výšce 155 cm, kterou jela na klisně Nice Stephanie, byla jedním z osmi jezdců, kteří dokázali zajet čistě. V rozeskakování pak porazila o pouhých 0,14 sekundy vítězku ze včerejška Jassicu Springsteen na Davendy S. Na třetím místě skončil holandský jezdec Gerco Schröder s Glock's Zaranza. Na výšce 145 cm se pak Penelope podařilo zvítězit s klisnou Sultane des Ibis.

"Jsou to pro mě skvělé závody, koně skáčou výborně a doufám, že se potkáme při rozhovoru i zítra večer," řekla po dvou sobotních vítězství usměvavá Penelope Leprevost.

Poslední sobotní soutěží pak byla Premio Regione Veneto (155 cm na čas). Zde zvítězil domácí jezdec Emanuele Gaudiano na Cocoshynsky před Bertramem Allenem s Belmonde a Vilmem Vermeirem na Gentiane de la Pomme.

Aktualizace 7. 11. 14:00 HOD: Americká jezdkyně Jessica Springsteen vyhrála páteční soutěž na výšce 155 cm, Premio Prestige. Celkem 43 jezdců čítalo startovní pole a 13 z nich se dostalo do rozeskakování. Z šesti čistých jezdců v rozeskakování byla Jessica nejrychlejší a se svou klisnou Davendy S vyhrála v čase 31,24 sekundy. "Jezdím Davendy S něco přes rok, ale rychle jsme si na sebe zvykli a již jsme vyhráli několik závodů," řekla Jessica po svém vítězství. Druhé místo obsadil Francouz Simon Delestre s Hermes Ryan, třetí pak domácí jezdec Piergiorgio Bucci s Casallo Z. Kompletní výsledky najdete zde.

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.