Světový pohár ve skocích bude opět v plné parádě, vzkazují z Olomouce

Letošní ročník mezinárodních parkurových závodů pořádaný Equine Sport Centrem v Olomouci se pojede v červnu na úrovni tří hvězd opět pod označením J&T BANKA CSI3*-W Olomouc. Pořadatelé slibují skvělou úroveň celého pětidenního mítinku.

Světový pohár v parkurovém skákání J&T BANKA CSI3*-W Olomouc v Equine Sport Centru bude vrcholem závodů, které se uskuteční od 22. do 26. června. 

„Pevně věříme, že po třech letech proběhne vše tak, jak jsme byli zvyklí v minulosti a všichni si závody maximálně užijí. Vracíme se do kategorie tříhvězdičkových závodů a celý mítink se pojede pod hlavičkou generálního partnera, kterým je opět J&T BANKA,“ uvedla majitelka areálu a prezidentka závodů Barbora Hubáčková.

O tuto vrcholnou parkurovou událost v Olomouci bývá tradičně velký zájem nejen mezi jezdci, ale také diváky. Ochozy kolbiště jsou zejména poslední den tradičně zaplněny do posledního místa. I tentokrát by vedle hlavní soutěžní úrovně CSI3*-W měly proběhnout soutěže CSIYH1* pro mladé koně, CSIJ-A pro juniory a CSIU25-A pro jezdce do 25 let. Opět by mělo být vypsáno přes dvacet soutěží.

„Přípravy jsou již v plném proudu. Probíhají jednání s dodavateli a partnery, komunikujeme se zástupci médií o zpravodajském pokrytí a samozřejmě také chystáme rozpis soutěží. Stavitelem kurzů bude opět jeden z TOP course designerů, jehož bychom rádi představili v následujících týdnech,“ nastínila ředitelka akce Michaela Smrčková.

Mnozí parkuroví jezdci nejen z České republiky, ale i dalších evropských zemí, plánují na červen českou túru, neboť v letošním roce týden před olomouckým mítinkem proběhne podobný závod i v pražské Chuchli. „Podobný souběh nastal již v předloňském roce a doufáme, že i tentokrát to účastnicí budou vnímat jako výhodné spojení,“ dodala Barbora Hubáčková.

Loňského ročníku mezinárodních skokových závodů v Olomouci se zúčastnilo na 150 jezdců a více jak 350 koní. Zastoupeno bylo čtrnáct národů. Grand Prix započítávanou do série Světového poháru již potřetí v kariéře vyhrála Němka Jörne Sprehe. Pravidelně se na kolbišti Equine Sport Centra daří i Čechům, vloni byl nejúspěšnější Vladimír Teretera, jenž s Gangsterem obsadil v hlavní soutěži třetí příčku. Veškeré podrobnosti o přípravách pořadatelé publikují průběžně na webu www.csiolomouc.cz a na sociálních sítích.

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.