Světový šampionát ve vytrvalosti 2016 se v Emirátech neuskuteční

FEI se rozhodla odebrat Spojeným arabským emirátům pořadatelství mistrovství světa ve vytrvalosti 2016, jež se mělo konat v prosinci. Jako důvod mezinárodní jezdecká federace uvádí selhání v prosazování schválených změn welfare koní ve vytrvalosti. Rozhodnutí bylo učiněno poté, co se smrtelně zranilo několik koní a také kvůli nesrovnalostem v rozhodování a hlášení výsledků ze závodů.

Prohlášení FEI

Mezinárodní jezdecká federace uznává snahu národní federace Spojených arabských emirátů, avšak i přes tvrdou práci a vývoj do dnešních dnů zastává FEI názor, že národní federace UEA není v současné době schopna garantovat welfare koní během světového šampionátu ve vytrvalosti.

Jako výsledek se FEI rozhodla uspořádat světový šampionát mimo Spojené arabské emiráty. Ten byl původně přidělen v prosinci 2014 Spojeným arabským emirátům a měl se konat od 10. do 17. prosince v Dubai International Equestrian Centre.

Otevírá se tak proces hledání nového místa šampionátu. Uzávěrka pro přihlášky je 18. května a přidělení nového místa proběhne během telekonference 14. června. Očekává se, že šampionát proběhne v září nebo říjnu a tak bude také posunuta zpětně o dva měsíce kvalifikační doba.

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.