Také reiningová sezóna se rozjíždí s velmi nabitým programem

Začátek reiningové sezóny 2009 nabízí velmi nabitý program. Týden po zahájení sezóny na Nové Americe se v sobotu 25. dubna konaly závody ČJF v Kozlovicích, v sobotu 2. května proběhlo druhé kolo NRHA Uniga Czech Cup, Martina Šmírová bodovala v Kreuthu.

Začátek reiningové sezóny nabízí velmi nabitý program. Týden po zahájení sezóny na Nové Americe se měl konat reiningový víkend v Horce nad Moravou, z organizačních důvodů byly tyto závody na poslední chvíli přesunuty na ranč Paint horse do Kozlovic a závodilo se pouze v sobotu 25. dubna. Přestože to původně vypadalo na velmi komorní akci, v nejvíce obsazené třídě amatér se nakonec sešlo 18 startujících, v reiningu senior a junior startovalo 13 soutěžních dvojic. Vítězem reiningu futurity se stal Marian Štihel s Lil Shining Jewel, reining mládež vyhrál Dominik Golminc a Sophie O Rima. V reiningu junior zajel nejlépe Milan Orel s klisnou Oh That Whiz, ve třídě amatér předvedl nejlepší jízdu Jonáš Bujnoch a SK Smart Boomernic a reining senior vyhrála Klára Šalková s hřebcem Smart Chiconita.

Klára Šalková a Smart Chiconita
Klára Šalková a Smart Chiconita - 1. místo v reiningu senior se score 140 bodů.

 

Jonáš Bujnoch a SK Smart Boomernic

Jonáš Bujnoch a SK Smart Boomernic (po Smart Chiconita) vyhráli reining amatér se score 138 b.

Týden po reiningu v Kozlovicích, v sobotu 2. května 2009 se konalo v areálu Lovecké Chaty v Horce n. Moravou druhé kolo NRHA Uniga Czech – Cup. Ve stejném termínu se na Lovecké chatě konaly i závody WRC, NRHA Czech tedy vypsala pouze 7 tříd. Nejvíce obsazenou byly třídy Rookie a Limited Non Pro, kde startovalo 9 soutěžících. Přestože účast závodníků nebyla vysoká, nedá se stejně mluvit o kvalitě předvedených výkonů. Čtyři jezdci zajeli scóre za 70 bodů a vyšší. Rozhočím byl Klaus Fock z Německa. Vítězem třídy Rookie byla Monika Kouřilová a The Secret Star (68,5 b.), ve třídě Youth 13&under Brenda Lesniczáková (Miss Pinestein), Youth 14-18 Ema Lupačová a Mary Surprize Lena.

Brenda Lesniczáková a Miss Pinestein

Nejmladším účastníkem závodů byla Brenda Lesniczáková (Miss Pinestein)

Monika Kouřilová a The Secret Star

Třídu Rookie a Limited Non Pro vyhrála Monika Kouřilová s hřebcem The Secret Star.

Třída Limited Non Pro patřila znovu Monice Kouřilové s The Secret Star (68 b.), v Limited Open zajel Hynek Machalík (Whizard Black Jac) nejlepší score 71,5 b. Sošku NRHA Pewter Bronze Trophy Non Pro si vybojovala Helena Týralová a AP Colonel San Chico (69 b.) V poslední soutěž NRHA Pewter Bronze Trophy Open byli diváci napínáni do poslední chvíle. Hned ve druhé jízdě zajela Klára Šalková se Sayos Senoritou skóre 70 bodů, pak se svým druhým koněm Brooks Legacy 71,5 bodu. Pavel Orel s klisnou Oh That Whiz startoval jako poslední a jeho výsledné skóre 73,5 bodu mu zajistilo první místo.


Pavel Orel s klisnou Oh That Whiz

Další akcí, kam se chystají čeští reineři je první kolo NRHA Roleski 4spins cirquit 2009  v Polsku, které pořádá Roleski ranch ve dnech 9. a 10. května. Celková částka výher pro první kolo je více než 20 000 USD.

Ve výčtu jednotlivých reinigových akcí nelze opomenout Bavarian Spring Classic 2009, které se konalo od 15. - 19. 4. 2009 v německém Kreuthu. V rámci této jedné akce se konaly současně závody NRHA, AQHA a VWB. V reiningu reprezentovala Českou republiku Martina Šmírová s klisnou Sayos Honey. Martina se v NRHA Rookie umístila na 10. místě a vyhrála finále AQHA Reining Youth.

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.