Termín příprav na odlet a jmenovitých přihlášek na juniorské MS-E se blíží

MS j&Y 2005 ve vytrvalostním ježdění se, dle vyjádření Organizačního výboru, může stát zatím největším juniorským šampionátem vůbec. Předběžně počítají s více jak 150 koňmi a 500 účastníky ze 33 zemí.

FEI od Organizačního výboru MS j&Y jezdů 2005 zjistila, že svůj zájem zúčastnit se prosincového závod vyjádřilo celkem 33 zemí.

Předběžné (jmenné) přihlášky na Mistrovství je třeba podat do 7. listopadu 2005. OV prohlásil, že všechny předzvěsti zatím svědčí o tom, že půjde o rekordní počet přihlášek.

Organizátoři MS zajistili spolu s přepravní firmou Peden Bloodstock leteckou přepravu více než 100 koní, a to včetně předpokládaných 26 z Jižní Ameriky. Koně poletí z Maastrichtu a to buď 1. nebo 2. prosince. Koně tudíž budou mít dostatek času si zvyknout na své - pro tuto akci zvlášť postavené - nové boxy na místě závodu v Bahrainu.

Koně cestující z Evropy a Severní Ameriky poletí přes Nizozemí, zatímco koně z Austrálie poletí do Bahrainu přes Spojené Arabské Emiráty, a koně ze zemí GCC (Aliance států v Zálivu, pozn. překl. ) a Středního Východu poletí až ve dnech bližších samotné akci, jejíž oficiální data jsou 16. a 17. prosince.

Počet přihlášek pravděpodobně přesáhne počet 150 koní. S jedním jezdcem, dvěma ošetřovateli, týmovým veterinářem a šéfem ekipy, pohostí Bahrain okolo 500 lidí, a to se nezmiňujeme o více než 35 funkcionářích závodu, kteří přijedou Mistrovství podpořit.

Předseda Vytrvalostního výboru FEI okomentoval velkorysost OV s tím, že díky ní bude tento šampionát mladých a juniorských jezdců zřejmě zatím ten největší z juniorských šampionátů vůbec.

Dodal dále, že všichni soutěžící se budou muset vyrovnat s náročnou tratí, ale zároveň se budou moci těšit z nového, pro tuto příležitost zvlášť postaveného zázemí.

Zahajovací ceremonie je stanovena na 15. prosince, a závěrečné slavností ukončení na 18. prosince.

Peden Bloodstock začne s přepravou a odlety koní 19. prosince tak, aby skončili dostatečně včas před nadcházejícími svátky.

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.