Titul Mistr světa ve vytrvalosti putuje do Španělska

O víkendu proběhlo v Šamoríně mistrovství světa ve vytrvalosti. První dvě místa obsadily dvojice ze Španělska. Mistrem světa ve vytrvalosti pro rok 2016 se stal Punti Dachs Jaume s koněm Twyst Maisone Blanche. Závodní trať dlouhou 160 km absolvoval úžasnou rychlostí 23,61 km/h. Jak se dařilo českým reprezentantům?

Českému týmu se bohužel nedařilo. Tuzemec a Matyas se závodu kvůli zdravotním komplikacím na poslední chvíli zúčastnit nemohli.

Na startu tedy stála Lucie Škábová s koněm Eros a Petr Jadlovský s koněm Naomi Dakota.

Eros bohužel v prvním kole špatně došlápnul a natáhl si sval a byl vyloučen pro nepravidelnost chodů. Po vyšetření se potvrdilo, že se jedná jen o lehké zranění, které ho sice vyřadilo z tohoto vrcholného závodu, ale po krátké rekonvalescenci může pokračovat ve své závodní dráze.

Naomi Dakota úspěšně absolvovala čtyři z pěti závodních kol. Bohužel po úspěšně absolvované veterinární kontrole před posledním kolem se český tým rozhodl ji ze závodu stáhnout. Zdravotně je zcela v pořádku, ale výrazné změny počasí, které provázely celý závod, vyčerpaly její síly před dosažením vytouženého cíle.

I přes závěrečný neúspěch děkujeme všem čtyřem koním, jejich majitelům, jezdcům a týmům, šéfovi ekipy Antonínu Terberovi, veterinářům Petru Jahnovi a Zuzaně Žežulkové za velkou snahu uspět, všem, kteří přijeli pomoc, nebo jen drželi palce doma.

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.