Třetí díl českého voltižního poháru pokračoval v Tlumačově

Dne 28. dubna se v zemském hřebčinci Tlumačov konaly další, tuto sezonu již třetí, voltižní závody. Byly to zároveň poslední závody konané na jaře letošního roku, a také poslední zkouška pro cvičence, jenž se zúčastní mezinárodních závodů, kde budou bojovat o své nominace jak na Mistrovství Evropy, tak Mistrovství Světa.

Oproti předchozím dvěma závodům tentokrát pořadatelů přála předpověď počasí, a tak byla celá sobota pěkně prosluněná. Někteří závodníci přemýšleli, jestli nakonec nebylo lepší to chladnější počasí, na které jsme si ještě 14 dní zpátky stěžovali :-) .

Někteří účastníci se do areálu začali sjíždět již v pátek, jiní se vydali na své cesty až v sobotu ráno. Zúčastnily se všechny oddíly, výjimkou byli pouze zástupci juniorské skupiny z Albertovce  a juniorské ženy z Frenštátu, kteří byli ve stejném termínu reprezentovat naši Českou republiku na Mezinárodních závodech v Holandsku (viz.článek níže).

V juniorských skupinách se tentokrát na prvním místě umístila domácí skupina z Tlumačova. Ve skupinách „D“ si své první místo opět obhájily cvičenky z Albertovce.  V kategorii jednotlivci junior si své první příčky vybojovali zástupci pořádajícího oddílu, v mužích Denis Balaštík a v ženách Michaela Hanová. V seniorských ženách se tentokrát usmálo štěstí na Janu Bartoňkovou z oddílu TJJ LUCKY Drásov. Ve dvojicích si také zlato odnesly zástupci z TJJ LUCKY Drásov Obluková s Viktorinovou a dětstké jednotlivce obhájila Řeháková Eva z JK Drago.

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.