Třetí hobby skákání na Dostihovém závodišti přineslo další double Elišce Jandové

Na pískovém kolbišti na Dostihovém závodišti v Pardubicích ve středu pokračoval seriál hobby soutěží v parkurovém skákání. Za slunečného jarního počasí opět stoupl počet startujících oproti předchozímu klání. Dominantní postavou letošního třetího dílu byla mladá jezdkyně Eliška Jandová. Zopakovala si svůj dva týdny starý úspěch, znovu vyhrála dva ze čtyř vypsaných parkurů.

„Máme radost, že neustále narůstá účast při našem hobby skákání. Tentokrát se uskutečnilo 55 startů, což je letos nejvíce. Znovu se u nás objevili noví jezdci a koně. To je také potěšitelné. A nejsou to jen amatérští jezdci, ale i profesionálové jako třeba Petr a Kateřina Veselovští,“ řekl Jaroslav Grodl, sportovní manažer pořádajícího Dostihového spolku a.s. Pardubice a zároveň stavitel parkuru a vedoucí tréninku. „Velká spokojenost panuje rovněž s tím, že oproti loňsku šla úroveň znatelně nahoru.“

Už podruhé v průběhu letošního hobby skákání se na pískovém kolbišti v areálu pardubického Dostihového závodiště blýskla mladá jezdkyně Eliška Jandová reprezentující stáj Dvořák Barchov. Při úvodním dílu dokázala vyhrát dva ze čtyř parkurů.

 

Stejně úspěšná byla Eliška Jandová i nyní. Nejprve s Rikim zvítězila na překážkách do 90 centimetrů, které byly díky 19 startujícím nejpočetněji obsazenou soutěží. Základní parkur zvládla bez trestného bodu, stejně si vedla i v rozeskakování, v němž byla o více než pět vteřin rychlejší než druhá Alena Bečková s Netřeskem (JK Tyko Čepí).


Druhé vítězství Eliška Jandová vybojovala na překážkách do 110 centimetrů, na něž nastoupila s Venuší. Opět byla v obou částech soutěže bezchybná. V rozeskakování měla o vteřinu a půl lepší čas než druhý Petr Myška se Sandrikem (JO Albert Stolany).


„Eliška oproti loňsku udělala znatelný pokrok. Patří jí velká pochvala. Její rodina tomu věnuje všechno. Doma mají sedm koní, čtyři z nich Eliška denně jezdí. Na její výkonnosti je to znát. Jde nahoru,“ řekl Jaroslav Grodl.


Zahajovací soutěží byl parkur s překážkami do 70 centimetrů. Zvítězila v ní Kristýna Skalová na koni Eleonora Radan´s Princes z Jezdecké společnosti Pod Kunětickou horou. V obou částech soutěže byla tato dvojice bezchybná. V rozeskakování předvedla o více než pět vteřin lepší čas než druzí Petr Vančura a Frenciss (Stáj Valdštejnská obora).


Parkur s překážkami do 100 centimetrů ovládl Petr Chvojka s Goyenem (Stáj Chvojka). Také v této soutěži o konečném pořadí rozhodoval čas v rozeskakování, protože opět několik dvojic mělo nulu na kontě trestných bodů. Vítězové byli o 0,44 vteřiny rychlejší než druhá Alena Bečková s Bodym (JK Tyko Čepí).


Hobby skákání na pískovém kolbišti na Dostihovém závodišti v Pardubicích bude pokračovat ve středu 30. března. Začátek prvního ze čtyř parkurů bude v 15.00 hodin. Prezentace účastníků se bude konat od 14.00 do 15.00 hodin. Startovné je 150 Kč za každý start. Diváci mají vstup zdarma.


Výsledky
Parkur s překážkami do 70 cm (13 startujících)
1. Kristýna Skalová - Eleonora Radan´s Princes (JS pod Kunětickou horou)
2. Petr Vančura - Frenciss (Stáj Valdštejnská obora)
3. Petr Vančura - Hladina (Stáj Valdštejnská obora)
4. Tomáš Kocián - Otakar (SK Hlavice)
5. Gabriela Slavíková - Lady Volter (Flamengo)

Parkur s překážkami do 90 cm (19 startujících)
1. Eliška Jandová - Riki (Dvořák Barchov)
2. Alena Bečková - Netřesk (JK Tyko Čepí)
3. Petr Vančura - Frenciss (Stáj Valdštejnská obora)
4. Tomáš Kocián - Otakar (SK Hlavice)
5. Kateřina Veselovská - Coran (JK Vilémov)

Parkur s překážkami do 100 cm (15 startujících)
1. Petr Chvojka - Goyen (Stáj Chvojka)
2. Alena Bečková - Body (JK Tyko Čepí)
3. Petr Myška - Sandrik (JO Albert Stolany)
4. Petr Veselovský - Lapentti (JK Vilémov)
5. Kateřina Veselovská – Ramona (JK Vilémov)


Parkur s překážkami do 110 cm (8 startujících)
1. Eliška Jandová – Venuše (Dvořák Barchov)
2. Petr Myška - Sandrik (JO Albert Stolany)
3. Karolína Štěpánková – Elán (JK Isabel)
4. Petr Vančura - Comela-K (Stáj Valdštejnská obora)
5. Petr Veselovský - Lapentti (JK Vilémov)

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.