Třetí kolo osmého ročníku ČSP na Ptýrově

Jak jsme vás již informovali, třetí kolo Českého skokového poháru, které se uskuteční ve dnech 23. – 24. 5., muselo být přesunuto z organizačních důvodů z Kolína do Ptýrova. Během těchto dvou dní uvidí diváci skokové soutěže od úrovně 110/120 cm až po T**. Hlavní soutěž je započítávána do ČSP 2009 a celkem čtyři soutěže jsou kvalifikacemi pro Dance and Jump Czech Junior Cup.

Ptýrov

Jezdecký areál na Ptýrově.


Závody jsou nejen součástí nejprestižnějšího českého skokového seriálu, ale jsou zajímavé i z dalšího pohledu. Velké atraktivnosti dodala změna místa konání, neboť jezdecký areál Ptýrov je pořadatelem letošního mistrovství republiky seniorů a mladých jezdců. Velká cena Kolín – Ptýrov se tak stává nepsanou generálkou na MČR, a spousta jezdců dorazí i z důvodu seznámení se s areálem, který disponuje kvalitními pískovými povrchy a novým skokovým materiálem. Zároveň zde mají jezdci možnost si v jednotlivých soutěžích splnit kvalifikační podmínky pro účast na mistrovství.

ČSP

Mistrovství ČR na Ptýrově je v jezdeckých kruzích se zájmem očekáváno, neboť se v tomto roce podařilo v jeho organizaci prosadit několik zásadních změn, které dodají závodům mistrovství mnohem větší atraktivnost. Je to především první mistrovství, kde mohou jezdci za umístění získat zajímavé finanční ceny, a zároveň se mohou účastnit jednotlivých soutěží i mimo mistrovské kategorie, a v nich být ohodnoceni ještě samostatně. S ohledem na to, že se jedná o zkušeného pořadatele závodů včetně mezinárodních, mohou se jezdci i diváci těšit na zajímavý a pestrý doprovodný a společenský program.

„Ptýrov je pro mne velká neznámá. Kolín by v letošním roce byl 8. rok pořadatelem Českého skokového poháru, což s sebou přináší řadu výhod vč. propagace a podpory lokálních sponzorů. Na druhou stranu jsem byl mile překvapen značnou podporou ze strany příznivců skokového poháru... Za jejich vydatné pomoci se mi podařilo zajistit hodnotné finanční dotace do všech soutěží 3. kola Českého skokového poháru. Letos poprvé jsme oslovili také krajský úřad, resp. hejtmana Středočeského kraje pana doktora Rátha, který celou akci podpořil velmi štědrou částkou 50 tis. Kč,“ řekl v našem úterním on-line rozhovoru pořadatel závodů Václav Drbal.

Jiří Papoušek

Vítěz loňské VC Kolína Jiří Papoušek.

Více informací vč. předběžných startovních listin najdete na www.ceskyskokovypohar.cz.

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.