Trojanovice hostí Ford Cup 2012 - Ford Ká pro Jiřího Hrušku!

O víkendu 21.-22. 7. se v areálu JK Trojanovicích koná již třetí ročník skokových závodů Ford Cup, v hlavní soutěži stupně S** si vítěz odveze automobil Ford Ka Trend! Dále je pořadateli připraven bohatý doprovodný program pro děti i dospělé - k vidění budou vozatajské soutěže, dostih poníků, ukázky agility, stříhání ovcí a mnoho dalšího.

Aktualizace 31. 7. 23 HOD: Mischa Klacková nám zaslala reportáž z akce, najdete ji uvnitř článku.

3. ročník Ford Cup 2012 je již za námi a my známe vítěze a majitele nového vozidla Ford Ka. Je jím Jiří Hruška a Aristo Z.

Na startu hlavní nedělní soutěže, parkuru stupně S**,nás čekalo 72 dvojic. Do rozeskakování o hlavní cenu postupovalo prvních dvacet soutěžících dvojic. V napínavém boji o příčky nejvyšší nakonec zvítězil čistým parkurem a v nejrychlejším čase zástupce JK Opava Kateřinky Jiří Hruška se svým plemenným hřebcem a koněm roku 2011 Aristem Z. Druhé místo patří slovenskému zástupci Peteru Mackovjakovi s loňským vítězným koněm Al Cambero, který si odvezl finanční dotaci 20.000,- Kč. Třetím čistým parkurem si bronz vybojoval opět Jiří Hruška s koněm Espri 2 a finanční dotace 15.000,- Kč míří do Opavy. Zástupkyně naší stáje Lucka Strnadlová se do rozeskakování dostala hned se dvěma koňmi, Atlantou 12 a Wiedarthe. Bohužel v rozeskoku se jim již tolik nedařilo, i přesto Atlanta vybojovala solidní 9. místo, Wiedarthe skončila na 16. místě. Všem aktérům rozeskakování děkujeme za krásné výkony a vítězi GRATULUJEME. 

Zde najdete vítězný parkur Jiřího Hrušky a Arista Z.

Letošní 3. ročník byl výjmečný, nejen hlavní výhrou věnovanou generálním partnerem Ford a autorizovaným dealerem Auto Kora – automobilem Ford Ka TREND, finančními dotacemi sponzorů Firma DAST, Jezdecké potřeby Pegas, věcnými cenami od firem Casco, Baloun, Farnam, Premin, Winston equestrian, ale i počtem startujících. Během víkendu se uskutečnilo 487 startů, na seznamu bylo 287 koní a na výhrách se vyplatilo 155.000,- Kč. Během celých dvoudenních závodů byl bohatý doprovodný program nejen pro děti, ale i dospělé – vození dětí na pony, skákací hrad, ukázky stříhání ovcí, ukázka vozů značky FORD, zkušební jízdy novým Ford Rangerm, pojízdný prodej Jezdeckých potřeb Pegas a nechybělo bohaté občerstvení.

Celý kolotoč závodů začal již časným sobotním ránem. První dvojice odstartovala v 7:30 hod. soutěží stupňované obtížnosti do 100cm s finanční dotací 5.000,- Kč. V poli 74 startujících dvojic zvítězil Milan Kvapilík na koni Vitara 1 (TJ-sdružení chovatelů a přátel koní Sobotín),2. místo obsadil Jakub Šalek a Diger (SK Oxer), 3. místo patří Martinu Řezníčkovi s koněm Sabelius (JK Mustang), domácí zástupce Kateřina Klacková s Madeirou 3 obsadila solidní 11. místo a hned za ní na 12. místě se umístila Lucie Strnadlová s Confortem. Program pokračoval další soutěží stupňované obtížnosti do 110cm s dotací 10.000,- Kč. Na start se postavilo 130 soutěžících dvojic, skvělým časem a bezchybnou jízdou nakonec prvenství vybojovala polská závodnice Alexandra Kosnik na koni Hajstra. Druhé místo patří P. Holešovskému a Armen 1 (Martynkova obora Bahenec), 3. místo obsadil P. Mackovjak na koni Eisi M (Slovensko). Na krásném 7. místě se umístila domácí závodnice Kateřina Klacková na koni Madeira 3 a osmou příčku vybojovala Lucie Strnadlová opět na koni Confort. Třetí sobotní parkur stupně L** – Cena  firmy DAST s finanční dotací 20.000,- Kč měl na startu 97 soutěžících. Nejrychlejším časem zvítězil Martin Řezníček s koněm Lavinie (JK Mustang), 2. místo patří J. Ludvíkovi s Grey Lady (JK Velká Polom) a 3. místo obsadila polská zástupkyně Alexandra Kosnik na koni Hajstra. Poslední sobotní soutěž – parkur stupně S**, jednokolová soutěž s nedělním finálem, odstartovala až v pozdních odpoledních hodinách. V technicky náročném parkuru zvítězil nejrychlejší jízdou Marek Hentšel s Crystalem (JK Baník Ostrava), druhé a třetí místo obsadil zástupce JK Opava Kateřinky K. Lamich s koňmi Georg a Zovidius. Finanční dotaci 25.000,- Kč si rozdělil s dalšími devíti umístěnými, firma Winston vítězi věnovala sako ze své nové módní kolekce a další věcné ceny do soutěže věnovala také firma Premin. Mezi dotovanými byla i domácí Lucie Strnadlová se svou 6-ti letou klisnou Carina 6, která skončila na krásném 6.místě. Vyhlášením vítězů poslední sobotní soutěže však program  nekončil. Pro všechny zůčastněné byl připraven raut a diskotéka. Navečer se nám počasí konečně umoudřilo a dešťové přeháňky, které nás zlobily po celý sobotní den ustaly, mohla se celá párty odehrát přímo v arálu jízdárny.

Do nedělního rána se začalo klubat i sluníčko a po deštivé sobotě jsme se těšili na krásný den. Úderem deváté hodiny odstartovala první skoková soutěž. Do „Ceny Jezdeckých potřeb Pegas – Elen Kopecké – parkuru stupně L** nastoupilo 41 dvojic, nejrychlejším časem zvítězila a hlavní cenu – sedlo od firmy Baloun v hodnotě 26.000,- Kč  získala polská jezdkyně Alexandra Kosnik s koněm Hajstra. Pro dalších devět umístěných byly připraveny přilby Casco, poukazy a věcné ceny firmy Pegas v hodnotě 20.000,- Kč.

Premiéru na těchto závodech měla divácky hodně oblíbená soutěž Mini – maxi. Na startovní listině se sešlo 9 borců, kteří chtěli pokořit naši bednu. Pro vítěze byla připravena finanční dotace 5.000,- Kč. Bednu na výšce 190 cm překonala pouze klisna Helen v sedle s Michalem Žilinským (Stáj Newport). Velmi atraktivní byly i ukázky vozatajského umění pro pozvané jednospřeží a dvojspřeží a ukázka pony dostihů domácích žokejů.

Ovšem všichni už netrpělivě očekávali vyvrcholení 3. ročníku Ford Cup 2012. Úderem 14 hodiny odstartovala hlavní soutěž „Velká cena Ford Cup 2012″. Na start parkuru stupně S** se postavilo přes 60 dvojic, aby bojovaly o automobil Ford Ka TREND v hodnotě 229.790,- Kč a další finanční dotace v hodnotě 85.000,- Kč. Vítěze a další umístěné už známe.

Všechny floty, plakety, finanční i věcné ceny byly rozdány, auto Ford Ka zná svého majitele a nám nezbývá než říct za rok se na Vás budeme těšit nashledanou.

Tímto děkujeme Všem sponzorům, mediálním partnerům a všem těm, kteří se podíleli na hladkém průběhu celých závodů.

Aktualizace 22. 7. 19 HOD: Aristo-Z a Jiří Hruška zvítězili ve Ford Cupu a získali Ford Ká! Druhý se umístil Peter Mackovjak s koněm stáje Mustang Al Camberem a třetí opět J. Hruška, tentokrát s Esprim a získal ještě finanční výhru 15 000 Kč!

23:15 HOD: Sobotní S vyhrál Marek Hentšel s Crystalem.

Aktualizace 21. 7. 11:11 HOD: Nakonec byly zrušeny všechny pony soutěže č.1-4.

Aktualizace 19. 7. 15 HOD: O auto čerstvý mistr Josef Kincl s Cascarem i kůň roku 2011 Aristo-Z a Jiří Hruška. Pod článek přidán seznam startujících.

Plakát v pdf najdete v příloze pod článkem.

Soubory ke stažení

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.