Turnaj v koňském pólu Prague Polo Cup 2018 má vítěze

Dne 8. 9. se na koňské farmě Levín nedaleko Prahy konalo finále turnaje v koňském pólu, které následovalo po dvou dnech adrenalinem nabitého klání. V 6. ročníku turnaje se utkaly čtyři soutěžní týmy: Alchymist, Oaks Prague, Stars Events a Veuve Clicquot. Týmy tvořili vynikající mezinárodní hráči a hráčky z Argentiny, České i Slovenské republiky, USA, Maďarska, Řecka a Velké Británie. Vítězným týmem se stal Alchymist. Handicap turnaje byl stanoven od -1 do +3.

Tuto sobotu se v malebném prostředí uprostřed krásné přírody nedaleko Prahy na farmě Levín uskutečnil již 6. ročník mezinárodního turnaje v koňském pólu Prague Polo Cup 2018. Farma jako jedna z mála v ČR splňuje přísná kritéria pro konání turnajů v koňském póle. I to byl důvod proč se organizátoři rozhodli přemístit z dostihového závodiště ve Velké Chuchli právě na farmu Levín.

Duely již tradičně komentoval Dean Bedford - srdcem i duší zarytý milovník a hráč koňského póla, který hodnověrně a neopakovatelně dotvářel adrenalinem nabitou atmosféru koňského „rock&rolu“ na hřišti. Vítězem velkého finále ve skutku dravém utkání zvítězil tým Alchymist v čele s kapitánem Markem Robinsonem (GB), který ve finále porazil druhý tým OAKS 5 : 4. Na třetím místě skončil tým STARS EVENTS, který v boji o třetí místo porazil tým VEUVE CLICQUOT výsledkem 5,5 : 4. Handicap všech hráčů turnaje byl stanoven v rozsahu od -1 do +3.

Počasí turnaji přálo, což se odrazilo na bohaté účasti veřejnosti a zároveň milovníků koňského póla. Tuto výjimečnou sportovně společenskou událost doprovázelo nejen zašlapávaní drnů ale i velmi specifická pravidla v oblékání. I když je koňské pólo stále považované za neobvyklou sportovní záležitost a v naší zeměpisné šířce nemá dlouhou tradici, Česká republika se opět zapsala mezi světové destinace, kde se tento ušlechtilý a královský sport pomalu ale jistě zabydluje a základna jeho přívrženců rok od roku roste.

 

Prague Polo Cup

Mezinárodní turnaj v koňském pólu se konal v areálu dostihového závodiště ve Velké Chuchli od roku 2013. V roce 2018 se po prvé přemístil na koňskou farmu Levín. Šest realizovaných ročníků se zúčastnilo přes 116 hráčů z více než 10 zemí světa. Celkový počet koní, které se během těchto ročníků na poli objevili je více než 360. Každoročně turnaj podporují prestižní světové i domácí značky.

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.