Uhynul známý hřebec Royal Diamond

Ve věku 24 let uhynul minulý víkend známý oldenburský hřebec Royal Diamond (Rubinstein x Elektia). Kvůli rozvíjejícím se problémům se srdcem musel být uspán v místě svého důchodu v Normandii ve Francii. Royal Diamond byl prémiový hřebec oldenburského körungu v roce 1996. V roce 1997 zvítězil ve výkonnostních zkouškách v Neustadt/Dosse.

V Gestut Vorwerk v Cappelnu jej trénovala Američanka Lisa Wilcox. V roce 1999 se stal reservním šampionem pětiletých na Bundesšampionátu a v roce 2000 jako šestiletý zvítězil. Na svém kontě má 40 vítězství v národních soutěžích úrovně Grand Prix. V roce 2009 ukončil sportovní kariéru.

V roce 2012 se majitelem hřebce stala švýcarská rodina Wespe, která jej v roce 2013 přemístila do stanice hřebců v Bernhardzell. Krátce poté přestal působit i v plemenitbě a posledních pět let strávil na postvinách v Normandii.

Royal Diamond má 8 licentovaných synů. Nejúspěšnějšími potomky působícími na mezinárodních scéně v úrovni Grand Prix jsou Royal Happiness OLD, Raffaelo va Bene a Renaissance Tyme.

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.