Ukončení kariéry tří military koní

Rok 2005 byl posledním sportovním pro tři z českých military koní - Dembitsu, Markýza a Quendora.

Dembitsa
Dembitsa, plnokrevná klisna, začínala na dostihových drahách. Jako tří a čtyř letá startovala v osmi dostizích. Poté se již začala věnovat soutěžím všestrannosti. Její nejlepší umístění je na CCI* v Kolesách, kdy získala druhé místo. Dembitsa je se svou milou povahu a ochotou vhodná pro výuku dětí a též bude využívána v chovu. Už se můžeme těšit na jejího prvního potomka, který bude po plnokrevném hřebci Secret’n Classy.


Quendor
Dalším koněm, který ukončil sportovní kariéru, je plnokrevný Quendor, patřící do stejné stáje jako Dembitsa. Stejně jako ona začínal jako dostihový kůň. Jako čtyř a pětiletý startoval ve třech dostizích, ze kterých dokončil pouze jeden. V roce 2000 poprvé nastoupil k soutěžím všestrannosti. Také on dosáhl výkonnosti CCI*. Po zakončení kariéry zůstává ve stáji a bude se věnovat výcviku začínajících jezdců.


Markýzo
Posledním z trojice je Markýzo. Plnokrevný valach, je jedním z nejlepších českých koní. Byl koněm roku 1998, vyhrál mistrovství republiky, zúčastnil se Mistrovství světa a Evropy. Jeho jezdci byli G. Slavíková, J. Grodlová a M. Příhoda. Svůj důchod bude trávit Markýzo v rodné stáji v Čejově.

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.