Úspěšný výjezd na CVI Ermelo v Holandsku

Andrea Videnková informuje na stránkách české voltiže o výjezdu na CVI Ermelo: "Ve čtvrtek 26. 4. dorazila do holandského Ermela skupinka českých závodníků složená ze zástupců TJ Orionu Praha, TJ Slovanu Frenštát p. R. a Albertovce. Po příjezdu nás čekala pořádná průtrž mračen."

Lehká procházka po náročné cestě, ustájení koní a šup stavět stany. Bohužel po celý pobyt bylo pod mrakem a v noci pršelo, takže jediným záchranným bodem pro teplo byla tribuna v závodní hale, kde se topilo.

V pátek ráno nás čekala veterinární kontrola. Až na Lugana, který si veterinu zopakoval dvakrát, všechny české koně prošly bez problémů.

Odpoledne už stál první závodník na startu a rozběhly se povinné sestavy skupin a jednotlivců.

První velké překvapení přišlo po povinných sestavách skupin, kdy se na první místo postavila skupina z Albertovce. Nutno podotknout, že ještě v sobotu ráno jsme nevěděli, zda bude skupina startovat, protože v úterý na posledním tréninku se zranila jedna cvičenka tak, že ortel lékaře zněl „sádra na tři týdny“! Ustavičné mazání, ledování, stahování a zatnuté zuby však postavily skupinu v sobotu na start.

Bohužel volná sestava se musela první den lehce upravit ať se co nejvíce sníží riziko pádu a navíc se špatně vyspal Aquaris a tak se skupina posunula na druhou příčku. V neděli ve finálové jízdě už jela skupina „na plno“ a výkon byl bezkonkurenční. Ale bohužel o 0,02 bodu se těsně nepodařilo vrátit na první místo.

Další výborný výkon předvedly děvčata z Frenštátu, která však nastupovala na start až někdy kol. 21,30. Laudatio šlapal výborně a byl známkově ohodnocen jako třetí nejlepší kůň. Eliška Kociánová s Denisou Novákovou se tak po povinných sestavách postavily na 6. a 7. místo.  Volná už tak dobře nedopadla, ale i tak si děvčata udržela vstup do finále. Svou třetí finálovou jízdu už pak zajely obě velmi dobře a tak si nakonec Eliška odnesla 5. místo a Denisa 8.

V juniorských ženách také postoupily dvě děvčata do finále a to Ivana Kloselová z 10. místa a Veronika Nováková z 16.tého.  Ve finále se však karty obrátily a Iva se propadla nakonec na místo 15. a Veronika naopak na 11.

Josef Zelinka si vyloženě svůj výkon užil. Zajel pečlivou jízdu a jako vždy všechny přítomné vesele pobavil. Jeho výkon však rozhodčí ohodnotili na 5 příčku a s „podivem“ před Pepu zařadili účastníka, který 2x spadl. :-(

Až na počasí a únavnou cestu byl výjezd velmi vydařený.

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.