V Lausanne proběhla veřejná diskuze s představiteli FEI

Více než 280 delegátů reprezentujících 39 národních federací, spolky organizátorů sportovních akcí, mezinárodních jezdců či majitelů koní, veterináři, sponzoři, média, ti všichni se sešli 30. 4. ve švýcarském Lausanne, a jak řekla prezidentka FEI HRH princezna Haya ve svém úvodním projevu, tento den představuje nový začátek pro tuto organizaci.

Poprvé tak měli možnost lidé přímo se účastnící jezdeckých sportovních akcí ovlivnit pravidla tohoto sportu daleko předtím, než budou navrhované změny předloženy ke schválení. FEI se tak rozhodla touto veřejnou diskuzí vylepšit své dosavadní postupy a o zásadních záležitostech již nehodlá hovořit za zavřenými dveřmi.

Během shromáždění se jednalo například o klasifikačním systému soutěží, udělování divokých karet, žebříčcích a intenzivně se řešila také budoucnost FEI Poháru národů.

Veřejná diskuze se setkala s velmi intenzivní odezvou a vyvolala pozitivní zpětnou vazbu od zúčastněných. Člen skokové komise FEI, Marco Fusté, dokonce veřejně prohlásil, že "je to ta nejlepší věc, co kdy FEI udělala".

Podrobný zápis z této události najdete zde.

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.