V Martinicích dobojováno, stav finále KMK 2009 po druhých kolech

Součástí chovatelského svátku finále KMK bylo zároveň vyhodnocení nejlepší tříleté klisny plemene český teplokrevník. Tou se stala ryzka Amirka HF po otci Radegast z chovu a majetku Stanislava Hošáka mladšího a Aleše Fialy. Zajímavou novinkou bylo večerní skákání ve volnosti, kam mohli majitelé své nadějné tříleté klisny přihlásit. Z dvaceti účastnic jich v kryté hale předvádělo své schopnosti dvanáct. Nejvyšší bodové ohodnocení od Zdeňka Krpely, Aleše Opatrného a Ludvíka Jandourka získala hnědka Lanette po All My Dreams v  majetku MVDr. Tamary Lýskové.

O titul šampionky finále KMK v kategorii čtyřletých klisen se utkalo 16 adeptek, 14 z nich dokončilo obě kola. Titul putoval do jižních Čech zásluhou Zdeňka Hrušky s Lukrécií po otci Con Air. Druhá se umístila Aurena po Padinus s Kamilem Papouškem a třetí Gina Gineli-B po Amarillo s Dominikou Durčákovou. Stejně starých hřebců soutěžilo dvanáct a dokončilo deset. Titul šampiona vybojoval Jiří Hruška v sedle tlumačovského plemeníka Catango HT po Catango Z. Druhý skončil stejný jezdec v sedle Koráda-H po Corrado II a třetí Jiří Papoušek s běloušem Anoniem po Pennsylvania.

KMK

Šampionka čtyřletých klisen Lukrecie se Zdeňkem Hruškou



Nejvíce koní startovalo mezi pětiletými klisnami. Prvenství obhájila bělka Calista-T po Acorado s Natálií Roučkovou, následovaná La Catangou po Catango Z s Kamilem Papouškem. Třetí příčka pak patřila další bělce, Celice po Cafe au lait s Ilgorem Yakushou. Mezi pětiletými hřebci kraloval hannoverský Alex po Acorado I se Zdeňkem Žílou, když druhé místo patřilo Colonelovi po Colman s Ondřejem Nágrem. Třetí dekorovaný byl Cento Lano Arcus po Cento Lano, ježděný Ondřejem Zvárou.

KMK

Šampionka pětiletých klisen Calista-T s Natálií Roučkovou

 

Kategorie šestiletých vyvrcholila u obou pohlaví finálovým zkráceným parkurem s rozeskakováním na čas. Mezi klisnami sice komisaři hodnotili nejlépe Lauru s Josefem Kinclem, ale rozeskakování vyšlo Aridě po Arras s Lubošem Vondráčkem, která získala titul šampionky. Druhé místo vybojovala Kelly po Porter s Rostislavem Hlouškem a třetí místo patřilo Cloudy Night po Casco se Zdeňkem Hruškou.  U hřebců mělo postoupit do finále také 10 koní. Druhé kolo jich však dokončilo pouze osm. Nejlépe hodnocený komisaři byl Cassius s Alešem Opatrným. Finále nikdo z osmi startujících nedokázal překonat bez penalizace, takže medailové pozici obsadili všichni „čtyřkaři“. Nejrychlejší čas měl El Passo II po Escudo I se Zdeňkem Žílou, když byl o tři vteřiny rychlejší než Cromwell po Coriall s Ondřejem Pospíšilem. Třetí místo patřilo plemennému hřebci Cassius po Cassini I, kterého předváděl Aleš Opatrný.

KMK

Šampion šestiletých hřebců El Paso se Zdeňkem Žílou

 

Více fotografií najdete ve fotogalerii - viz odkaz níže.

Black Horse Show 2009 – soutěž o vstupenky – VSTUPENKA Č. 035 – výherní kód č.: BHS090908151210


Podrobnosti najdete v říjnovém Jezdectví.

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.