V SML Tour v rámci Partner Pferd 2010 se dařilo Češkám

Na Partner Pferd do Lipska vyrazily kromě Jiřího Nesvačila sen. (spřežení), Petra Eima, Lukáše Kloudy a Jany Sklenaříkové (voltiž) také Adéla Půlpánová a Dominika Turková. Českou republiku reprezentovaly v soutěžích pro amatérské jezdce a hnedve čtvrtek se mohlo slavit.

V malé túře do 115 cm se po čistém parkuru ve velmi slušném čase umístila Adéla Půlpanová s ryzkou Chantal (po Dietward-23) na skvělém 3. místě. Z 20ti dvojic zajelo parkur bez bodového zatížení pouze 6 startujících – kromě Adély ještě 5 Němců. Dalším úspěchem bylo také 10. místo Dominiky Turkové s koněm Qatar d'Hof-ten-Bos (po Caesar vd Helle) hned v následující soutěži střední túry do 125 cm, kde startovalo celkem 35 dvojic. Bohužel se však jednalo o první nedotovanou příčku.

V pátek si Dominika na své konto připsala další cenné umístění. S klisnou Chanson d'Amour (po Contender) obstála v konkurenci 24 většinou domácích jezdců a vyhoupla se v malé túře do 115 cm na 4. příčku.

 

Dominika Turková a Qatar d'Hof-ten-Bos.


Ani dnešní dopoledne nezůstalo bez pěkného umístění. Adéla Půlpanová s jedenáctiletou Chantal se opět účastnila malé túry do 115 cm a absolvovala dvoufázový parkur nejen bez jediné chyby, ale také v bleskovém čase, který dokázala překonat pouze Němka Ellen Pieper startující hned po ní. Dominika se pak ještě zúčastnila s oběma svými koňmi následující střední túry do 125 cm, pokaždé si však přes jinak pěkně zajetý parkur odnesla 4 trestné body, což stačilo "pouze" na 18. a 21. místo z bezmála 40 soutěžních dvojic.

V mezinárodních soutěžích pro amatérské jezdce jsme mohli vidět zástupce z Německa, Švýcarska, Rakouska, Ruska, Itálie, Norska, Maďarska i dalších zemí a skákalo se všechny tři dny vždy o 1000, 1200 a ve velké túře (do 140 cm) o 1600 eur.

Chcete-li se dozvědět více z průběhu Partner Pferd 2010, při němž mimo jiné právě probíhá FEI Světový pohár ve skocích a ve spřežení, nahlédněte příští týden ve čtvrtek (28. ledna) do únorového Jezdectví. Přineseme vám kompletní reportáž, díky níž budete mít možnost nasát sváteční atmosféru, panující přímo nyní na rozsáhlém výstavišti v saském Lipsku.

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.