V únoru přibývají jezdecké závody doma i v zahraničí

Na českých kolbištích se během února můžeme těšit na pokračování zimního Jezdeckého poháru Jump and Drive Winter Tour 2015. V sobotu 7. února odstartuje jeho skoková část a pokračovat bude i ta vozatajská. Jezdci se však chystají i do zahraničí!

Co se zahraničních závodů týče, vedle skoků se uskuteční také výjezd ve všestrannosti, a to až do Portugalska.

V Hradištku u Sadské se konají v únoru dvě skokové kvalifikace zimního Jezdeckého poháru 2015, a to ve dnech 7. a 21. února.  V obou případech bude nejvyšší soutěží dne parkur stupně S* s finále pro deset nejúspěšnějších dvojic ze základní části. Poslední únorový víkend se v sobotu 28. uskuteční pro změnu druhé kolo zimního poháru spřežení, které proběhne tentokrát ve Slatiňanech.

Zahraničním závodům s našimi reprezentanty na startu opět dominují skoky, ale oproti prvnímu měsíci roku 2015 nejsou jedinou disciplínou, v níž se Češi představí na zahraničních kolbištích. Naši reprezentanti ve všestrannosti totiž vyráží na závody do Portugalska. Eliška Opravilová a Jaroslav Hatla budou startovat při mezinárodních závodech v Barocca d´Alva od 26. února až do 8. března.

Skokových zahraničních výjezdů je počátkem února nahlášeno deset, z čehož troje jsou na úrovni tří hvězd. Na CSI3* Vermezzo se ve dnech 5. – 8. února chystá Aleš Opatrný, a to s koňmi Acovaro, Berlina a Quinta. O 14 dní později by se měl tento jezdec představit na CSI3* Graz, avšak zatím nemá potvrzenou přihlášku od pořadatelů.  Třetími závody je CSI3* ve Vejer de la Frontera, kam od 17. do 22. února zavítá jezdkyně roku 2014 do 21 let Anna Kellnerová. S sebou bude mít koně Atessa B L H, Carpe Diem Af Pan, Kashmir a Landthago.

Nejpočetnějším únorovým výjezdem by měly být závody CSI2* v rakouském Ebreichsdorfu ve dnech 12. – 15. února. Do oblíbeného areálu Magna Racino se i tentokrát chystá čtveřice českých reprezentantů. O co nejlepší výsledky bude bojovat Aleš Opatrný, Zuzana Zelinková, Francesca Kolowrat-Krakowská a Natálie Roučková. 

Pro zahraniční start se rozhodl i Jan Malý, který se chystá na CSI2* Opglabbeek ve dnech 5. – 8. února. V témže termínu bude závodit při druhém závodním týdnu ve Valencii i Petra Pešková.  O účast v zahraničí má zájem i Josef Kincl, který by měl vyrazit ve dnech 19. – 22. února do Lublinu na CSI2*. Více hledejte na www.cjf.cz.

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.