Při Lize zemědělských škol se blýskla Denisa Listíková s Enny

Na pískovém kolbišti na Dostihovém závodišti v Pardubicích se dnes konalo sedmé kolo Ligy zemědělských škol v parkurovém skákání, jehož součástí byly i otevřené Hobby soutěže. Za úmorného vedra se ve třech vypsaných parkurech uskutečnilo celkem 68 startů. Nejúspěšněji si vedla Denisa Listíková s koněm Enny, která vybojovala dvě vítězství.

„Úroveň této soutěže šla oproti loňsku nahoru. A jsme moc spokojeni i s počtem účastníků. Bylo to opravdu dobré. Třeba ze školy v Přerově k nám vždy jezdili až na zářijové finále. Tentokrát startovali už v základním kole,“ pronesl Jaroslav Grodl, sportovní manažer pořádajícího Dostihového spolku a.s. a stavitel parkuru.

Úvodní soutěží byl parkur s překážkami do 90 centimetrů. Základní část i následné rozeskakování zvládlo sedm dvojic čistě. Díky nejrychlejšímu času zvítězila Pavlína Moravová s koněm Deise (JK Čezeta Humpolec). Byla o 2,3 vteřiny rychlejší než druhá Lucie Faltýnková se Zlatkou (SJK Lanškroun). „Pavlína je zkušená jezdkyně, pravidelně se účastní finále Zlaté podkovy,“ poznamenal Jaroslav Grodl.

Parkur s překážkami do 100 centimetrů byl početně nejvíce obsazen, zúčastnilo se ho celkem 36 dvojic. Konečné pořadí v této soutěži se vyhlašovalo dvakrát, protože právě v tomto parkuru se bojovalo o body do Ligy zemědělských škol.

V rámci ligové soutěže byla nejúspěšnější Denisa Listíková na koni Enny (VOŠ a SzeŠ Benešov). Stejně jako v předchozím parkuru rozhodoval čas v rozeskakování. Listíková byla o 0,63 vteřiny rychlejší než opět stříbrná Lucie Faltýnková se Zlatkou.

V otevřené soutěži zvítězil Petr Pazderka s koněm Comea-K (Střední škola Kladruby nad Labem). Po bezchybném výkonu v obou částech byl o více než šest vteřin rychlejší než druhá Martina Bečková s klisnou Juliet (JK Tyko Čepí).

Závěrečnou soutěží byl parkur s překážkami do 110 centimetrů. A druhé vítězství v něm vybojovala Denisa Listíková na koni Enny. Tentokrát do rozeskakování postoupily pouze dvě dvojice. V něm pozdější vítězka nasbírala osm trestných bodů, zatímco Kateřina Malá s Celsiem (Malá jezdecká společnost) měla dvanáct trestných bodů a skončila druhá.
„Na benešovskou školu nastoupil nový trenér Pavel Březina. Je znát jeho práce, když Denisa Listíková vyhrála dvakrát,“ uvedl Jaroslav Grodl.

V Lize zemědělských škol se uskuteční ještě dvě základní kola. Finálový závod se bude konat už tradičně  na pardubickém závodišti v pátek 2. září v zahajovací den mezinárodní výstavy Koně v akci.


Výsledky

Parkur s přek. do 90 cm (23 startujících)
1. Pavlína Moravová - Deise (JK Čezeta Humpolec)
2. Lucie Faltýnková - Zlatka (SJK Lanškroun)
3. Eva Horáková - Máša (Střední škola Kladruby nad Labem)

Parkur s přek. do 100 cm (13 startujících)
1. Petr Pazderka - Comea-K (Střední škola Kladruby nad Labem)
2. Martina Bečková - Juliet (JK Tyko Čepí)
3. Eva Konstantinovová - Ventura (JK Hřebčín Ravero)

Parkur s přek. do 100 cm - Liga zemědělských škol (23 startujících)
1. Denisa Listíková - Enny  (VOŠ a SZeŠ Benešov)
2. Lucie Faltýnková - Zlatka (SJK Lanškroun)  
3. Martina Chramostová - Mystery Bay (SZeŠ Chrudim)

Parkur s přek. do 110 cm (9 startujících)
1. Denisa Listíková - Enny  (VOŠ a SZeŠ Benešov)
2. Kateřina Malá - Celsius (Malá jezdecká společnost)  
3. Kateřina Malá - Top Gun (Malá jezdecká společnost)  
3. Martina Chramostová - Jež (SZeŠ Chrudim)

 

Aktualizace 6. června 13:02: V úterý liga zemědělských škol v Pardubicích

 

Na kolbišti Dostihového závodiště v Pardubicích se v úterý 7. června uskuteční závod Ligy zemědělských škol v parkurovém skákání, jehož součástí budou zároveň Hobby soutěže. Úvodní parkur bude zahájen v 11.00 hodin. „Jedná se o seriál závodů na jednotlivých zemědělských školách. Finále se tradičně koná na pardubickém závodišti v rámci mezinárodní výstavy Koně v akci na začátku září,“ uvedl Jaroslav Grodl, sportovní manažer pořádajícího Dostihového spolku a.s. a stavitel parkuru. Více...

„Je potěšitelné, že se každým rokem do tohoto seriálu zapojí někdo další. Závody tak nabírají na vážnosti. Žáci škol, kde se studuje jezdectví a chov, se mohou porovnávat, což je určitě ku prospěchu věci.“

 Úterní závod má ve svém programu tři soutěže. Nejprve se budou skákat překážky do 90 centimetrů, následně do 100 centimetrů a závěr obstará stupňovaná obtížnost s překážkami do 110 centimetrů.

 „Druhá soutěž je bodovaná do Ligy zemědělských škol, třetí soutěž je určena především pro mistry odborného výcviku a zaměstnance škol. Soutěže jsou ale otevřeny pro všechny koně a jezdce,“ uvedl Jaroslav Grodl.

Prezentace startujících se bude konat do 10.00 hodin. V 11.00 hodin bude na pískovém kolbišti zahájena úvodní soutěž. Diváci mají vstup zdarma.


Soubory ke stažení

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.