Vedoucí veterinář UAE suspendován FEI

Vedoucí veterinář jezdecké federace Spojených Arabských Emirátů, Dr. Hallvard Sommerseth, byl Generální sekretářkou FEI, Sabrinou Zeender, dočasně suspendován z pozice funkcionáře FEI. Co bylo důvodem? Aktualizace 23. 3. 18:50 HOD: FEI Tribunál zveřejnil minulý týden rozhodnutí v celém případu. Jaký dostal Dr. Sommerseth trest?

Aktualizace 23. 3. 18:50 HOD: FEI Tribunál zveřejnil minulý týden rozhodnutí ve třech případech týkajících se disciplíny vytrvalost ve Spojených arabských emirátech.

Veterináři Dr. Hallvard Sommersethovi byla zakázána činnost jako FEI oficiál podobu dvou let kvůli porušení pravidel FEI a jeho zapojení v několika závodech, z nichž byly odeslány duplicitní výsledky. Do 15. dubna 2017 nesmí tedy vykonávat žádnou funkci na národních a mezinárodních závodech. Dr. Sommerseth dále dostal pokutu 4000 CHF a musí zaplatit výdaje na celé řízení ve výši 1500 CHF.

Osmnáctiměsíční zákaz činnosti udělil FEI Tribunál také Abdul Aziz Sheikhovi, bývalému vedoucímu EEF Endurance Department. Důvodem zákazu činnosti je špatný dohled nad dodržováním pravidel FEI po dobu několika let a schválení několika závodů vytrvalosti bez přesného systému měření času. Sheikh také dostal pokutu 3000 CHF a 1500 CHF na výdaje řízení.

FEI Tribunál také vydal čtyř roční suspendaci Ali Mohammedu Al Muhairimu pro porušení anti-dopingových pravidel.

 

Původní zpráva

Důvodem je nedodržení pravidel FEI a jeho účast na několika závodech, ze kterých byly odeslány duplicitní výsledky na FEI. Rozhodnutí generální sekretářky má plnou podporu prezidenta FEI.

Dočasná suspendace, podle článku 156.1 pravidel FEI má okamžitou platnost a je na dobu neurčitou. Během této doby se nesmí Dr Sommerseth účastnit organizování jakékoliv akce FEI nebo národní federace.

Suspendace je výsledkem stálých selhání Dr. Sommersetha při dodržování pravidel FEI po dobu několika let. Jak uvedla generální sekretářka FEI, Dr. Sommerseth selhal při dodržování pravidel FEI, když působil jako oficiální funkcionář FEI na několika mezinárodních závodech ve vytrvalosti od dubna 2012 do února 2014. Povolením těchto závodů bez přesného systému měření času selhal jako zodpovědný technický delegát. Tato chyba byla také jedním z faktorů v duplikování výsledků odesílaných na FEI. Dr. Sommerseth se kromě působení jako technický delegát účastnil i několika závodů jako rozhodčí.

 

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.