Velká cena Kolína na Ptýrově: Vítězství pro Martina Šoupala s Cornadou-K

Pořadatelé čtvrtého kvalifikačního kola Skokového poháru České pojišťovny 2012 zaznamenali enormní zájem o účast na těchto parkurových závodech pořádaných v areálu Farmy PCT Ptýrov na Mladoboleslavsku, jejichž vrcholem bude v neděli 27. května již 32. ročník Velké ceny Kolína.

Aktualizace 27.5. 19:15 HOD: Jediné 3 dvojice absolvovaly bezchybně VC i finále, a seřadily se podle času finále takto: M. Šoupal - Cornada-K, M. Matějka - Kar Kar MM a Jiří Luža - Ronaldo-S. Tento obhájce loňského vítězství s dnes již prodaným Sherlockem Holmesem skončil také na 4. místě s Land Rebelem-S. Jako první startující ve finále, avšak zatížení chybou ze základního kola, nasadili celkem vysokou (=rychlou a bezchybnou) laťku, když vlastně předvedli nejlepší výkon finále. Stejně jako v základním parkuru (B v trojskoku) chyboval jednou i ve finále další startující, Aleš Opatrný s pohárovým Nobelem a celkově skončil 6. Další startující Ing. J. Pařenica s Calledou měl problémy již při nájezdu na jedničku a nakonec finále vzdal (10. m.). Ani čtvrtému startujícímu se jízda nepovedla a s 18 tr. b. je celkově 9. Dvakrát chybovala jediná žena ve finále a první startující s nulou ze základního parkuru Veronika Macánová a Chin Chin (8.). Jako šestý nastoupil do finále překvapivě Martin Matějka a Kar Kar MM, finále absolvovali velmi zvláštním jezdeckým stylem, ovšem za povzbuzování publika s nulou a prozatím nejrychlejším časem. Po nich však nastoupili pro mnoho diváků favorité soutěže, Jiří Hruška s Aristem Z. Těm se však nepodařilo jet bezchybně, dokončili s 8 tr. b. (7.). Následující dvojice J. Luža s Ronaldem-S sice bez chyby dokončili, ovšem čas na zatím vedoucího M. Matějku nestačil. Ten nakonec předjela až předposlední dvojice, po všechny dny dobře skákající Martin Šoupal s Cornadou-K. "Ovšem vždycky jsme měli nějakou smolnou chybu," dodal po soutěži šťastný Martin. Poslední startující a vítěz včerejší hlavní soutěže, A. Opatrný a Connycor neproměnil výhodu posledního startujícího ve svůj prospěch - bohužel dvakrát chyboval a v nejrychlejším čase skončil pátý.

27. 5. 12:30 HOD: V nedělní Ceně Boomtisku ukázala všem jezdcům, jak rychle a bezchybně se dá absolvovat české dvouhvězdové S Češka žijící v Německu Šárka Schmaus a Rascaldino, když dokončila v čase 42,73 s. 

V dnešním L** zvítězila dvojice J. Smrčka a Salome 4 a Kolowrat Junior Cup přístupný jen pro juniory vyhrál J. Tměj a Corsika Mag Centrum.

Aktualizace 26. 5. 19:30 HOD: V ST** zvítězil A. Opatrný s Connycor a druhý byl s Nobelem. Třetí skončil L. Jandourek a Casio Karsit, čtvrtý J. Hruška a Aristo Z.

Aktualizace 25. 5. 14 HOD:

Ve dvou oddělení se jelo také L**. První otevřené zajela nejlépe M. Hažmuková a Capriano Z, druhé jakožto Kolowrat Junior Cup zvítězila J. Kaasová a Čiki-Čiki. V nejvyšší soutěži dne (S**) se nejvíce dařilo Jiřímu Lužovi a Elise S.

Aktualizace 25. 5. 14 HOD: První soutěže mají své vítěze.

První soutěž ptýrovského čtyřdenního maratonu při VC Kolína se odehrála na stupni Z a patřila koním startujícím maximálně druhým rokem a dětem i juniorům na koních bez omezení. Prvenství si z ní zasloužila F. Kolowrat-Krakovská s Rulíkem. Oddělení B stupně Z bylo již otevřené a z celkem padesáti jezdců vyhrála PhDr. P. Černá s Albou. Pětasedmdesát startů čítalo včerejší oddělení A stupně ZL, kde se nejlépe dařilo německé jezdkyni S. Tahedl s koněm Easy to Jump. V oddělení B dnes odstartovalo dokonce jedenaosmdesát dvojic. S čistým kontem a v nejrychlejším čase jej dokončila H. Szádovská s Malinou.

Aktualizace 23. 5. 18:45 HOD: Přidána tisková zpráva. Na startu nedělní Velké ceny by se měl objevit i Aleš Opatrný v sedle Nobela a klisny Connycor, na českém kolbišti teprve potřetí. Chybět však bude původně přihlášený Z. Žíla a Cavalino, neboť hřebec je od výjezdu do Lamprechtshausenu zraněný. Tiskovou zprávu najdete pod textem.

 

Původní tisková zpráva:

Jen do pátečních soutěží se do termínu uzávěrky přihlášek zapsalo několik stovek dvojic, přičemž počet startů by se pohyboval kolem pěti set. Takové množství účastníků ovšem nelze technicky během jednoho dne odbavit, proto se pořadatelé rozhodli celou první a část druhé soutěže přesunout již na čtvrtek.


Program by měl tedy zahájit 24. května v 11.00 hod. soutěžemi 1A a 1B. Na dvě skupiny bude rozdělena i soutěž č. 2. Ve čtvrteční 2A budou startovat všichni účastníci nahlášení do 1A či 1B, v páteční 2B nastoupí dvojice pokračující v dalších soutěžích dle rozpisu. Účastníci budou moci startovat pouze v jednom oddělení soutěže č. 2 (stupeň ZL). Každé oddělení bude vyhodnoceno samostatně a obě jsou zároveň kvalifikací pro Equiservis Amateur Tour.

Prezentace startujících bude probíhat e-mailem do středy 12.00 hodin na e-mailu: prokop@ceskyskokovypohar.cz a posléze telefonicky na čísle 737 365 378 ve středu 23. května od 17.00 do 19.00 hodin. Prezentace je možná pouze na uvedených kontaktech u Dalibora Prokopa, jiným způsobem ji nelze provádět. Potvrzení účasti je nutné pro všechny startující v soutěžích č. 1 a 2 v uvedených časech. Po těchto termínech již nebude akceptováno, jelikož startovní listiny zmíněných soutěží budou po prezentaci definitivně uzavřeny.

Prezentace do dalších patečních soutěží bude ve čtvrtek 24. května od 17.00 do 19.00 hodin osobně na věži rozhodčích nebo telefonicky (737 365 378). Následně budou páteční startovní listiny uzavřeny. Na následující soutěžní dny budou prezentace probíhat vždy jednu hodinu po skončení poslední soutěže předešlého dne. Více informací najdete na www.skokovypohar.cz.

Soubory ke stažení

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.