Vítězství ve ČP VC Martinic obhájil Jiří Hruška s Aristem Z

Letošní první závody v Martinicích, které jsou součástí seriálu SP ČP, se nezadržitelně blíží. Zajímavostí kromě jiného jistě je, že autorem parkurů bude po celou dobu závodů v České republice dobře známý Eduard Petrovič z Chorvatska. 

On-line přenos si nalaďte zde!

16:45 HOD: Vítězství ve VC obhájila dvojice Jiří Hruška – Aristo Z. Ani v základním parkuru ani ve finále dvojice nechybovala a do cíle finále dojela v nejrychlejším čase. Druhý skončil Zdeněk Žíla s Cavalinem a třetí Barbora Vojtková s Carusem Medimade. Ti jediní dojeli s bezchybným kontem.

S chybou ve finále po bezchybném základním kole dojel čtvrtý Jiří Skřivan a Kallisto. Dvojice chybovala na dvojskoku, který hlavně v základním kole činil nejvíce problémů, chybovala na něm téměř polovina startujících. Dvojskok kolmý skok (1,40 m) x oxer (1,40/1,50) byl v základním kole umístěn jako závěrečný skok. 

Na pátém místě se umístil opět Jiří Hruška, tentokrát s Mr. Voxem. Byli jednou z šesti dvojic, které dokončily finále bezchybně. Ze základního kola si však nesla jednu chybu. 

Šestá a sedmá dvojice dokončily základní parkur s chybou (shodou okolností obě na oxeru dvojskoku), ale finále absolvovaly bezchybně – Jaroslav Jindra a Ascobar a Ing. Josef Pařenica s Aquitem. 

15 HOD: A máme tu výherce dnešní  soutěže – je jím Vendula Kleinová, která správně odpověděla, že délka dráhy VC je 570 metrů! Gratulujeme!

14:10 HOD: V rámci závodů se se sportovní kariérou rozloučil Ronaldo-S.

13:45 HOD: Zúčastněte se naší soutěže! Zúčastněte se naší soutěže! Ve spolupráci s JS Equitana jsme pro diváky on-line přenosu připravili soutěžní otázku, kterou najdete pod obrazovkou on-line přenosu. Správné odpovědi pošlete emailem na redakce@jezdectvi.cz

12:45 HOD: V soutěži Kolowrat Junior Cupu na úrovni 130 cm po rozeskakování dvou dvojic zvítězila Nicola Grünthalová s Niagarou la Just a druhá skončila Andrea Halíková a Wyoming. Ta nastoupila do rozeskakování jako první, v rychlejším čase však bohužel na posledním skoku chybovala. Třetí místo získala nejrychlejší dvojice se čtyřmi trestnými body, Barbora Pochopová a Rebeka 2.

11:15 HOD: Ve finále Equiservis Amateur Tour zvítězila Markéta Váňová a Cesium. Na druhém místě se umístila Markéta Krejčová a Fráze a třetí skončila L. Balhárková s Feminou. 

17:30 HOD: Vítězem hlavní soutěže dne na úrovni 140 cm s následným rozeskakováním se stal Jiří Skřivan a Kallisto. Byl jedním z 6 jezdců, kteří základní parkur překonali bezchybně a pokračovali v rozeskakování. Druhý skončil Jiří Hruška a Espri – take on překonal rozeskakování bezchybně, ovšem v horším čase. Další již v rozeskakování chybovali: třetí Tina Šalková a Toro a čtvrtý Zdeněk Hruška a Calata jednou, pátý Zdeněk Žíla a Cavalino a šestí Lucie Dzimasová a Connery dvakrát. 

15:30 HOD: V soutěži na úrovni 130 cm zvítězil Luděk Smaha s Brittem. Druhý nejrychlejší čas s bezchybným kontem měl Radek Šídlo a Calvados a třetí Ing. J. Pařenica a Allo Allo. 

12:15 HOD:  Vítězkou druhého oddělení stylové soutěže se stala Kateřina de Jager a Cassio. Jako druhá se umístila Martina Kučerová a Glodwiga Marie a jako třetí Michaela Brožková a For Life 3.

11:30 HOD: V prvním oddělení KJC zvítězil Jiří Tměj a Corsika, druhé nejvyšší bodové ohodnocení od rozhodčích Jana Šímy a Marcely Šímové získala Nicola Grünthalová a Venezia a třetí Kateřina de Jager a Voigtsdorf Cityslicker.

Aktualizace 20. 4. 10 HOD: V sobotní první soutěži 120 cm zvítězila Soňa Křivancová a Faraon. Jako druhý skončil Ladislav Arient a Unwanted Zeus a jako třetí Jan Pilecký a Polygraf.

19 HOD: V soutěži Kolowrat Junior Cup zvítězila Lucie Schmiedhamerová a Laramis (na foto s Chantal). Jako druhá skončila V. Pletnická a Keira H a třetí domácí Anna Bierhanzlová a Piňa Colada. 

18:30 HOD: V nejvyšší soutěži 135 cm zvítězil Jan Štětina a Atomic S. Druhý nejlepší čas s bezchybným kontem měl Vladimír Malák a Extreme Chaos. Třetí skončil Zdeněk Hruška a Calata. 

15:10 HOD: Na úrovni 125 cm zvítězil Vladimír Tretera a Anabel vant Kathof. Na druhém místě skončila V. Jelínková a Forever a jako třetí Jiří Papoušek a Cuba Libre.

11:50 HOD: Ve druhé soutěži na úrovni 115 cm zvítězila M. Šínová a W Lupicor. Jako druhá skončila Martina Benešová a Bacardi a třetí Mgr. K. Hanušová a Rockina. Vítězku dekoruje Ing. M. Šímová, členka sboru rozhodčích.

19. 4. 10:10 HOD: Také v pátek začala první soutěž v osm hodin. Nejrychlejší čas v této soutěži Equiservis Amateur Tour měla Lucie Balhárková s Feminou (viz foto), jako druhá skončila Denisa Doležalová s Garfieldem a třetí Veronika Šašková se Sanchir.

19:35 HOD: Také v poslední soutěži, 130 cm málem zvítězil Ing. Josef Pařenica, ovšem předjel ho úplně poslední startující, Jan Štětina s Ricem-S. Musel se tak spokojit s druhým místem. Jako třetí, pátý a sedmý skončil Luděk Smaha, a to s koňmi Eros, Britt a Quidam de Lugano.

18 HOD: V soutěži na úrovni 125 cm se stal vítězem Ing. Josef Pařenica a Allo Allo. Jako druhý skončil J. Jindra a Helia a třetí nejrychlejší čas měl Luděk Smaha a Balou. Ing. Pařenicu na fotografii dekoruje Aleš Suchánek. Z vítězství se raduje i dcera vítěze Petruška.

15:45 HOD: V třetí soutěži dne na úrovni 120 cm zvítězila Iva Holíková a Engie. Druhý se umístil Přemysl Adam a Unesco 1. Třetí skončila Martina Benešová a Bacardi. Čtvrté místo obsadil Vladimír Malák, paté Jiří Luža, šesté Luděk Smaha.

 

14:30 HOD: Ve druhé soutěži zvítězila Renata Šíchová a Candillord. Jako druhá skončila Lucie Anýžová a Magie a třetí Kateřina Návojová s Terezkou. Foto Michael Motygin  

18. 4. 9:10 HOD: V osm hodin ráno závody odstartovaly kvalifikací EAT. V první soutěži do 100 cm na limitovaný čas zvítězila Zuzana Němcová s valachem Casade.

17. 4. 11:30 HOD: Na Facebooku můžete tipovat vítěze VC Martinic a vyhrát tak hodnotné ceny značky Pavo!

16. 4. 21 HOD: Pořadatel uzavřel startovní pole.

Aktualizace 12. 4. 18:30 HOD: Přidány seznamy startujících. Na startu VC je 33 dvojic

Aktualizace 9. 4. 21 HOD: Pořadatel po přepočítání všech přihlášených sděluje, že další jezdci a koně jsou vítáni. Nedělní program navíc bude přenášen on-line! Zcela poprvé v historii skokových závodů budou moci diváci sedět nejen přímo v areálu, ale budou moci sledovat dění na kolbišti v přímém přenosu na obrazovkách svých počítačů, v teple svých domovů. A právě pro ně bude připravena i malá soutěž ve spolupráci s časopisem Jezdectví, mediálním partnerem Equitany Martinice, stejně jako každou závodní martinickou neděli, kdy proběhne on-line přenos. 

Informace o přihláškách najdete zde.

 

Aktualizace 8. 4. 15 HOD: Deset korun z každého startu Skokového poháru pro nadaci

Skokový pohár České pojišťovny již druhou sezonu pokračuje ve spolupráci s Nadací pro transplantace kostní dřeně, ovšem od zahájení letošního 12. ročníku tohoto extraligového seriálu, které proběhne 18. – 21. dubna v Martinicích na Příbramsku, získává zcela nový a zásadní rozměr.

Nadace pro transplantace kostní dřeně je organizace s celostátní působností, jejímž cílem je napomáhat veškerým aktivitám ke zlepšení osudu nemocných s nejtěžšími chorobami krve a zhoubnými nádory. Český národní registr dárců kostní dřeně je součástí celosvětové sítě dobrovolných dárců krvetvorných buněk a je akreditován Světovou asociací dárců dřeně.

Oficiální spolupráce se Skokovým pohárem České pojišťovny byla započata v druhé polovině roku 2012 a reálný základ získala při finálovém závodu v Hořovicích, kde se bezmála tři desítky jezdců i návštěvníků v čele s olympijským vítězem z Londýna v moderním pětiboji Davidem Svobodou nechalo zaregistrovat mezi potenciální dárce.

„Celá spolupráce byla zpočátku plánována ve dvou rovinách. Tou první je realizace odběrových míst v rámci vybraných kol Skokového poháru České pojišťovny, kde budou – stejně jako vloni v Hořovicích – k dispozici zdravotníci pro odběr vzorků krve od zájemců o vstup do Registru. Druhou rovinou je medializace činnosti Nadace a Registru prostřednictvím mediálních partnerů Skokového poháru,“ uvedla Pavla Kudláčková – ředitelka společnosti Via Solaris, která je reklamním a marketingovým partnerem parkurového seriálu.

„Rozhodli jsme se však realizovat i třetí rovinu spolupráce, po vzoru Jezdecké společnosti Equitana Martinice, a to formou finančního příspěvku Nadaci.  V rámci celého seriálu Skokového poháru České pojišťovny bude odváděno 10 korun z každého zaplaceného startovného v jednotlivých soutěžích. Odvod příslušné částky bude uskutečněn formou darovací smlouvy mezí Nadací  a pořadateli jednotlivých kol Skokového poháru ČP,“ doplnila Pavla Kudláčková. Připomeňme, že počty startů během každého z celkem 37 připravovaných soutěžních dnů dosahují i několika stovek, a tak organizátoři očekávají, že půjde přinejmenším o desítky tisíc korun, jež by se mohly touto cestou získat.

Skokový pohár České pojišťovny představí další novinky již v úterý 9. dubna 2012 od 11.00 hodin při tiskové konferenci na téma nejvýznamnějších událostí parkurového sportu v České republice pro rok 2013. Uskuteční se v sídle společnosti Mercedes-Benz ČR v Praze na Chodově (Daimlerova 2296/2). Na jednom místě se novináři dozví všechny zásadní informace o chystaných vrcholných událostech parkurového sportu v letošním roce. Budou mít možnost se setkat s olympijským vítězem v moderním pětiboji Davidem Svobodou i předním parkurovým jezdcem a prezidentem Asociace Český skokový pohár – Jiřím Skřivanem. Budou-li mít zájem, svezou se ve vozech značky Mercedes-Benz a jistě je potěší dárky od partnerů, např. od tradiční značky klasické anglické módy T.M.Lewin. Podrobnosti jsou k nahlédnutí na adrese www.skokovypohar.cz.

Aktualizace 8. 4. 10:15 HOD: V neděli 7.4. byla vyhlášena pozastávka příjmu přihlášek pro závody. Důvodem je velký počet objednaných turnajových boxů a tedy značný počet koní. V této chvíli intenzivně zpracováváme došlé přihlášky a prosíme všechny ty, kteří mají objednané boxy, aby nám svoje přihlášky též zaslali. Změna soutěží v průběhu závodů je samozřejmě možná. Cílem těchto opatření je stanovit rozumný počet startů tak, abychom byli schopni důstojně realizovat celé závody. Pevně věříme, že pochopíte náše dobré úmysly, a pokud máte objednané boxy, přihlášky pošlete a umožníte tak případně příjem přihlášek dalších jezdců, kteří boxy nepožadují.  Bude-li to možné, budeme se snažit odmítnout co nejméně jezdců, ale určitou hranici počtu startovních dvojic nechceme překročit s cílem dodržet časový harmonogram závodů.

Všem, kterým v tuto chvíli nepotvrzujeme příjem přihlášek, podáme do 2 dnů informaci písemnou cestou na jejich e-mail. Veškerou komunikaci prosíme výhradně na e-mail jizdarna@equitana.cz.

Aktualizace 7. 4. 17:20 HOD: Z důvodu velkého počtu startujících je ukončen příjem přihlášek na závody. Je možné se hlásit již jen do nedělní Velké ceny, jak sděluje pořadatel: "V Martinicích byl ukončen příjem objednávek boxů pro Skokový pohár České pojišťovny. Pro velký zájem je pro tuto chvíli zastaven i příjem přihlášek a to přes skutečnost, že je dle rozpisu závodů před uzávěrkou přihlášek. Tato uzávěrka se netýká přihlášek do Česká pojišťovna Velké ceny Martinic."

Aktualizace 14. 3. 12 HOD: Vložena tisková zpráva.

SKOKOVÝ POHÁR ČESKÉ POJIŠŤOVNY 2013 SE BLÍŽÍ

Skokový pohár České pojišťovny 2013 odstartuje již za pět týdnů Velkou cenou Martinic. Úvodní závody jsou vypsány jako čtyřdenní (18. – 21. dubna) a uskuteční se během nich celkem 17 soutěží s výškami překážek od 105 do 145 centimetrů. Kromě extraligového seriálu budou moci jezdci bodovat také ve dvou rámcových sériích Kolowrat Junior Cup a Equiservis Amateur Tour. Souběžně zahájí martinický seriál Mercedes-Benz Jump Tour 2013.

„Všechny soutěže jsou vypsány po menších výškových rozdílech kvůli ‚vyzkoušení‘ koní při jarních závodech a i s ohledem na nová skoková pravidla, tedy bez tolerance výšky bariér a při zachování vzestupného vývoje soutěží v průběhu celých závodů,“ uvedl ředitel pořádající Jezdecké společnosti Equitana – Martin Pecka. Připomenul tak skutečnost, že od letošního roku již u parkurů od 115 centimetrů není žádná výšková tolerance a stupně obtížnosti se zvyšují po pěti centimetrech až do stupně T***. Ve stupních obtížnosti ZZ, ZM, Z a ZL se výška zvedá po 10 centimetrech, avšak je zde tolerance + / - 5 centimetrů.

Velkou novinkou letošního ročníku díky uvedeným změnám bude i skutečnost, že se Velké ceny Skokového poháru České pojišťovny pojedou výhradně na stupních T, kdy jedna hvězda má pevně stanovenou výšku skoků 145, dvě hvězdy 150 a tři hvězdy 155 centimetrů. S tím souvisí i zvýšení minimálních dotací velkých cen. Ty byly stanoveny následovně: T* - 50.000,- Kč, T** - 60.000,- Kč a T*** - 70.000,- Kč. Martiničtí pořadatelé se však této minimální hranice nedrželi, a přestože se Velká cena Martinic pojede na stupni T*, dotace soutěže bude 60.000,- Kč. Celková dotace závodů pak činí úctyhodných 244 tisíc korun! Plošně se také zvýšil počet umístěných, kteří obdrží mj. jako výhru určitý finanční obnos. Ve Velké ceně např. bude 15 dotovaných pozic.  

Ve čtvrtek, v pátek i v sobotu by se mělo během úvodního kola začínat soutěžit v 8.00 hodin, v neděli pak v 10.00 hodin. Ačkoliv je dle zkušeností z minulých let očekáván opět enormní zájem jezdců o účast, pořadatelé se rozhodli omezit počty startů. „Pro všechny soutěžní dny bude počet limitovaný tak, abychom program důstojně zahajovali i zakončovali. Nedělní program je zcela přizpůsobenou povaze dne, chceme mít dost času nejen na vlastní soutěže, ale i na rozhovory s různými zajímavými lidmi, mezi něž patří sponzoři, jezdci i loňští finalisté apod.,“ konstatoval Martin Pecka. „ZL soutěže zařazené do seriálu Equiservis Amateur Tour budou uzavřené pouze pro jezdce splňující podmínky účasti v něm, a to kvůli zvýšení důrazu na tuto túru,“ doplnil. Neméně důležitou informací pro jezdce i diváky je začátek samotné Velké ceny. Zatímco v předešlých letech byla pravidlem 15. hodina, letos si všichni budou nově zvykat na posun o 60 minut dříve – tedy na 14. hodinu.

Skutečnost, kterou nelze opomenout, je přizvání vyhlášeného chorvatského stavitele parkurů Eduarda Petroviče, který byl v minulosti autorem kurzů např. při pražském mistrovství Evropy juniorů a mladých jezdců v roce 2008, na CSI* Ptýrov 2008, v roce 2010 pak u nás stavěl při CSN v Hradištku a v posledních třech letech navrhoval parkury při CSIO-W v Bratislavě. To je však jen velmi malá část akcí, při nichž působil ve funkci „course designera“. Jeho asistentem bude Zdeněk Krpela a v roli technického delegáta sestavu doplní Ing. Jan Šíma.

Úplný rozpis závodů najdete na www.skokovypohar.cz, kde budou průběžně publikovány také další důležité informace.

Soubory ke stažení

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.