Velkou Cenu Opavy ovládl Jiří Skřivan s Kallistou

Skokový pohár České pojišťovny 2012 se dostává do své poloviny. Již šesté kvalifikační kolo, které je současně posledním před červencovou pauzou, proběhne ve dnech 22. – 24. června na travnatém kolbišti v Opavě – Kateřinkách. Další etapa je pak naplánována až o pět týdnů později do Strakonic, přičemž v mezičase se uskuteční mistrovství České republiky seniorů a mladých jezdců v Martinicích či Pohár národů a Světový pohár v Bratislavě.

Aktualizace 26. 6. 14:30 HOD: Přidána tisková zpráva a odkaz na fotogalerii Jiřího Gebauera.

Aktualizace 24. 6. 18 HOD: Pouze jedna dvojice dokázala absolvovat základní kolo i finále Velké ceny Opavy bez jediného trestného bodu a tou je Jiří Skřivan a Kallisto. Druhý skončil Rostislav Hlaušek a Kelly 6 s pouze jedním trestným bodem z finále. Bronz si odváží Jiří Hruška a Aristo Z - sice s nejrychlejším časem z finále, ale se čtyřmi trestnými na kontě.

Aktualizace 24. 6. 13:20 HOD: Dnešní L** dokázal zajet nejlépe Jakub Ludvík s Pierotem 1, další vítězství vybojoval Jan Zwinger ve dvouhvězdovém S tentokrát v sedle koně Carletto, Kolowrat Junior Cup dnes patřil Haně Dostálové s Andromedou 2.

Aktualizace 23. 6. 21:20 HOD: Soutěž stupně S** zvítězil Jan Zwinger s Alexem 5, ST** pak Jiří Hruška a Mr. Vox před o dvě desetiny pomalejším Janem Studničkou s koněm Datasys Duel. Finále Equiservis Amateur Tour absolvovala nejlépe Dana Pinkavová s Lassy 2.

Aktualizace 23. 6. 13:30 HOD: Vítězkou dnešní první soutěže st. L** se stala Kateřina Veselovská s Kirou 1, Kolowrat Junior Cup zajel nejlépe Jan Skřivan s koněm Vinividivici.

Aktualizace 22. 6. 22 HOD: V nejvyšší soutěži dne na úrovni 130 cm zvítězil Polák Dominik Slodczyk. V živé paměti jistě je jeho vítězství v poslední soutěži na CSIO v Lamprechtshausenu. Tam ze 70 dvojic zvítězil se Soniou, v Opavě s Laconou K. Druhé místo obsadil ostravský Marek Hentšel se Sauronem. V příloze najdete tiskovou zprávu.

Aktualizace 22. 6. 17:10 HOD: Prvním opavským vítězem je Jakub Ludvík, s La Corou zvítězil v úvodním dvoufázovém skákání 110/115 cm. Ve druhé soutěži podala nejlepší výkon Polka M. Kaminska s Wodkou Polkou. L pro juniory vyhrál Jakub Petrus a Timur.

 

Ačkoliv někteří jezdci, jako např. Jaroslav Jindra, Josef Kincl, Aleš Opatrný, Zuzana Zelinková nebo Ondřej Zvára, již budou ve stejnou dobu ladit formu na závodech zařazených do Světového poháru ve slovinské Lipici, skladba účastníků v Opavě bude i tak velmi atraktivní. Zcela jistě je největším favoritem domácí Jiří Hruška s plemeníkem Aristo Z, jenž je v posledním roce jen velmi těžko porazitelný a má za sebou již celou řadu důležitých vítězství. Jistě si bude chtít připsat další výrazný úspěch – navíc před „svým“ publikem.

Situaci bude mít částečně usnadněnou absencí Hany Pokorné s Chanellem, jež z pěti letošních Velkých cen zařazených do Skokového poháru České pojišťovny zvítězila již dvakrát. Velkým rivalem mu ovšem bude loňský vítěz Velké ceny Opavy a současný lídr tabulky jezdců Jiří Skřivan v sedle klisny Kallisto. Skvělou formu v posledních kolech předváděl také Marin Matějka s Kar Karem MM, s nímž se dokonce probojoval až mezi nejlepší čtveřici průběžného pořadí. Všichni tak budou zvědavi, zda se mu bude dařit i nadále. Podceňovat rozhodně nelze ani další jezdce, jako jsou Marek Hentšel, Lucie Strnadlová a Jan Zwinger, kterým se v minulosti na kolbištích s travnatým povrchem dařilo vybojovat nejvyšší příčky.

Velká cena Opavy však nebude jen o vrcholovém sportu. Pořadatelé si pro diváky připravili bohatý doprovodný program, v němž uvidí např. práci norických koní s kládou a v terénním parkuru. V přestávce mezi základním a finálovým kolem hlavní nedělní soutěže vystoupí voltižní skupina z Albertovce. Ta se může pochlubit skvělým třetím místem z mezinárodních závodů konaných předešlý víkend v německém Krumke. Na kolbišti ukážou cvičení v kroku a posléze na pískovém povrchu opracoviště i ve cvalu. „Chybět nebude ani velmi oblíbený ZOO koutek, kde zejména děti mohou obdivovat zblízka kozy, králíky, ovce, jehňata a další zvířectvo. Samozřejmostí je také možnost svezení na ponících,“ uvedl hlavní organizátor závodů Vladimír Hruška.  Podrobnosti o programu najdete na www.skokovypohar.cz.

Soubory ke stažení

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.