Všetice: Navzdory dešti vládla dobrá nálada

Tradiční všetický vrchol sezony, dvoudenní skokové závody do stupně ST, musel být letos zkrácen na jeden den. V neděli se totiž kvůli souběhu několika velmi dobře dotovaných závodů nepřihlásil dostatečný počet startujících do vyšších soutěží, proběhly tak pouze sobotní soutěže na nižším stupni obtížnosti. I přes nepřízeň počasí však vládla mezi přítomnými dobrá nálada. A jak závody nakonec dopadly? Více v krátkém textu a na fotografiích Václava Růžičky.

 

Program začínal skokovou ukázkou na výškách 80 – 90 centimetrů. Té se krom jiných zúčastnila také sponzorka hlavní soutěže Jezdeckého pokeru, Květa Procházková z firmy Ergolighting (na fotografii v rozhovoru s Terezkou Matuškovou, pilnou pomocnicí všetické stáje).
V první soutěži, dvoufázovém skákání 100/110 cm, zvítězila výborným časem mezi 46 startujícími Alena Homolová a Silvanus (TJ Lokomotiva Vršovice).

 

Zatímco na věži rozhodčích vládl Ing. Jiří Gotvald a u počítače startovním a výsledkovým listinám Petr Louda, Petr Mašek (na fotografii vlevo) stavěl parkury. Jedna překážka se také stala osudnou majiteli všetického areálu Vladíru Malákovi (vpravo), když opustil sedlo své klisny Lynn. Páteční narozeniny tak alespoň oslavil v sedle druhého koně, Kashmira, s nímž obsadil v L druhé místo (za B. Pokornou s Goliášem) a zvítězil v okresním přeboru seniorů.

 

 

Nepříznivé počasí sice den znepříjemnilo, ovšem dobrou náladu přítomných rozhodně nezkazilo. Na fotografii vedoucí všetické stáje Mirka Švadláková.

 


Závodů se účastnili také tréninkoví svěřenci ve Všeticích ustájeného Jiřího Papouška, jako například Tomáš Průša. Sám úřadující mistr republiky však odjel na závody Českého skokového poháru na Jemčinu.

 

Další z všetických jezdců, Aleš Daněk startoval s Cornetem.

 

Jezdecký poker se stal kořistí domácího Sergeje Motygina se Zoe de Liebri Z (na fotografii s Corragiem).


 

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.