Východočeský servis - páté soustředění s Davidem de Wispelaere

Naše stáže můžeme myslím nazvat už tradičními. Na průběh té srpnové se můžete podívat v připraveném článku.

Páté soustředění s p. Davidem de Wispelaere proběhlo 8. a 9. srpna t.r. Přesto, že ho tentokrát nepořádala z důvodu svých očekávaných mateřských povinností mgr. Romana Hájková, měli jsme opět celý areál ve Spomyšli k dispozici, takže se sluší vyjádřit velké poděkování i ing. Pavlovi Myslíkovi.

Ustájeni jsme byli v úplně nových, ještě nepoužitých krásných boxech.

Pořadatelství se nakonec zhostila jedna z nás, sl. J. Hudečková, a zvládla to na jedničku. S Romanou byla stále ve spojení, takže v případě potřeby si volala o radu. Když jsme chystaly tuto stáž, váhaly jsme, zda ji kvůli zdraví nebezpečným tropickým vedrům nemáme přesunout o měsíc později. To jsme neudělaly a nakonec jsme měly ještě obavu z dešťů. Sjížděli jsme se z celé republiky a skoro všude opravdu silně pršelo. Statek ve Spomyšli však byl dobře začarován, svítilo sluníčko a vytrvalý vítr stále rozháněl případné mraky.

Sjela se stará parta, ale přibylo i dost nováčků.

Jitka Balcarová od Jaroměře není až tak úplný greenhorn, protože byla s námi již při minulých stážích. Přivezla však tentokrát kromě svého obligátního cestovacího vlastního miminka i jedno koňské – krásného čtyřletého valacha s bílou tlamičkou Great Dreem (Great Plesure).

Dalším nováčkem byla v našem jezdeckém světě známá Kateřina Mestenhauserová z JK Mělník se čtyřletým Rain Manem. Rain Man je velmi kvalitní nadějný skokový kůň a jeho kariéru významným způsobem ovlivní právě přiježděnost a snadná ovladatelnost.

Drezurní 13-letou \"S\" klisnu Maureen přivezla sl. Romana Kvapilová od Mnichova Hradiště a spolu tvoří velmi hezkou sladěnou dvojici.

V podstatě posledním nováčkem na stáži byl traken Bon Voyage, kterého doprovázeli Filip Kološ a Vlasta Šanda z Pardubic. Na „bonbona“ jsme se velmi těšili, protože to byl kůň J. V. Geeta, což je pro nás samozřejmě pojem. Bonbon byl i ve stáji hodný a klidný, prostě kultivované zvíře.

Iva Podsklanová je nováček jen částečný, minule už jezdila na půjčeném koni, teď si přivezla vlastního – šimla vysoko v krvi - Hennessyho.

Všichni jsme opět hltali komentář svého učitele a přiblížíme vám průběh opět pomocí fotografií.

Příbuzné články:

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.