Wiener Neustadt: Šestnáct českých jezdců a jejich dvacet sedm koní získalo dvanáct pohárů

Poslední jarní halové závody ve Wiener Neustadtu měly opravdu veliké zastoupení českých jezdců. Startovalo se zde v soutěžích od A (110 cm) do S*(140 cm), z nichž si české dvojice odvezly tucet pohárů.

Nesmíme zapomenout zmínit, že se zde také konala poslední jarní kvalifikace v soutěži LM (130 cm) na podzimní „Ostarichi Indoor Derby 2010“, které se bude konat v rámci halových závodu 24. - 26. 10. 2010 s celkovou dotaci 10 000 eur.
Hned pátek nám začal úspěšně. V první soutěži A2 (110 cm) se umístil Jakub Šalek s Fatimou na 2. místě a Pavel Klár s Comacchio na 5. místě. Následovně pak v A1 (110 cm) obsadila Tereza Baldinusová s Jiskrou 2. místo a Gabriela Hájovská s Ares 3 3. místo. Soutěž L1 (120 cm) vyhrála Tereza Baldinusová se Siddharthou a na 4. místě se umístila Gabriela Hájovská s Ares 3. V soutěži L2 (120 cm) měl nejlepší výsledek Jan Zwinger, který se umístil se Sissi na 5. místě, s čistým kontem však překonal tento parkur i Milan Klár s Colette, Petra Byrtusová s Le Platon nebo Jan Studnička s Anfi. Pokračovalo se soutěží stupně LM (130 cm), kterou jako jediný z našeho českého týmu zajel bezchybně David Fialka s koněm Semtex a skončil na 7.místě.
I v sobotu sbírání  pohárů a flotů pokračovalo. První soutěž A2 (110cm) vyhrál Michal Žilinský se Security,  3.místo Šárka Partlová s Amalfi, 4.místo Darina Palková a Nill, 6.místo Pavel Klár s Lottou. Soutěž A1 (110 cm) vyhrála Tereza Baldinusová s Jiskrou, která se umístila ještě na 3.místě se Siddharthou, 5. místo Gabriela Hájovská a Casal Oil Team. Tereze Baldinusové se opravdu dařilo, vyhrála s Jiskrou i následující soutěž L1. V soutěž LM (130 cm) s čistě zajetým parkurem obsadil Václav Studnička se Zoe 7. místo. Podařeným zakončením sobotního večera se stalo vítězství Václava Studničky se Zarou v soutěži S*(140 cm).
Neděle byla opět ve znamení české ekipy. Soutěž A2 (110 cm) vyhrála Linda Ohnheiser s Indoctro Oil Team. Soutěž A1 (110 cm) vyhrála Gabriela Hájovská s Ares 3, která se umístila i na druhém místě s Casal Oil Team. Nedělní soutěž L2(120 cm) byla asi nejúspěšnější. 1. místo obsadil Jan Zwinger se Sissi, na 2. místě se umístil opět Jan Zwinger s Limitem, 3. místo Milan Klár s Colette, 6. místo Jakub Šalek s Fatimou, 7. místo Tereza Baldinusová s Jiskrou, 8. místo Tereza Baldinusová a Siddhartha, 9. místo Tina Šalková a Alita V, 12. místo Petra Byrtusová s Le Platon. Stupněm LM (130 cm) jsme zakončili náš úspěšný výlet do Rakouska. V této soutěži se na 2. místě umístil Jan Zwinger se Sissi, na 6. místě Václav Studnička se Zarou a na 12. místě David Fialka se Semtexem.

 

Češi byli častými účastníky dekorování, nakonec si odvezli 15 (podle čerstvých údajů autora článku Martina Ohnheisera) pohárů.

Jinak mezinárodní rozhodčí a manažer pony komise Radovan Šalek tentokrát dostal funkci vedoucího řodinné ekipy - v roli ošetřovatelky matka, závodníci syn Jakub a dcera Týna. 

Chvilka oddychu pro Pavla Klára, Davida Fialku a Martina Ohnheisera.

 

A David Fialka s La Campem v akci.

Janu Zwingerovi se dařilo a měl tak důvod k úsměvu.

Gabriela Hájovská.

Pavel Klár.

Linda Ohnheiser

 

 

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.