Wiesbaden a 3. místo pro Lukáše Kloudu

Ve dnech 17. - 20. 5. se ve Wiesbadenu v zámeckém parku Biebrich konal již 77. ročník tradičního Pfingstturnieru. Celkem se představilo 160 jezdců s téměř čtyřmi stovkami koní z 25 zemí a vítězové si rozdělili ceny v hodnotě přes 600 tisíc euro. Jezdci se představili hned v několika disciplínách - parkur, drezura, voltiž a všestrannost.

Všetrannost, kterou vyhrála Ingrid Klimke s Escadou, byla poznamenána tragickou událostí, která postihla druhého v cíli - Kinga Artuse s Dirkem Schradem. 17 letý valach těsně po doběhu do cíle přímo na kolbišti skonal. Jako příčina byla označena prasklá aorta.
 
Ve voltiži měla naše země svého zástupce v podobě Lukáše Kloudy, který ve dvoukolové soutěži mužů skončil na třetím místě.

Drezurní soutěže nejvíce doplatily na nepřízeň počasí, která ve Wiesbadenu od nedělního večera panovala. Celý pondělní program byl zrušen včetně Grand Prix Special. V nedělních večerních hodinách se drezurní jezdci představili v Grand Prix küru při nočním osvtětlení. Tuto soutěž vyhrála Isabell Werth na koni Der Stern. Stejná jezdkyně, tentokrát však v sedle koně Don Johnson FRH, vyhrála sobotní úlohu Grand Prix.

Ve skokových soutěžích se představil třeba také vedoucí muž světového žebříčku Christian Ahlmann, dále Meredith Michaels-Beerbaum, Laura Kraut, Ludger Beerbaum, John Whitaker, Michael Whitaker, Denis Lynch nebo Markus Ehning. Hlavní závod Cenu Wiesbadenu CSI 5* vyhrál Camero Hanley s desetiletým Antellem. Dvoukolovou Longines Global Champions Tour vyhrála Laura Kraut, která vede i průběžné pořadí této 13-ti kolové soutěže. Největší pozornost diváků se ale těšila Jessica Springsteen, kterou osobně přišel podpořit i její otec Bruce Springsteen.

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.