William Fox-Pitt je zpátky v sedle

William Fox-Pitt byl odvezen do nemocnice ve Francii po pádu v sobotním cross country při Mistrovství světa mladých koní ve všestrannosti v Le Lion d'Angers. Olympijský jezdec všestrannosti spadl na překážce číslo 20, při průskoku ve tvaru sovy. Dvojice soutěžila v kategorii sedmiletých koní v soutěži CCI2*. Kůň po pádu neutrpěl žádná zranění. Soutěž byla na víc jak hodinu zastavena. Jaké jsou aktuální zprávy? Aktualizace 18. 11. 15:30 HOD: William Fox-Pitt se dostal poprvé od pádu do sedla a posílá vánoční přání. Více v článku.

23. 12. 19:00 HOD: Poprvé od svého pádu se William Fox-Pitt dostal do sedla. "Dal jsem si cíl, že se svezu na koni ještě před Vánoci," říká William. Ve videu, které natočila jeho manželka, děkuje svým fanouškům za podporu během několika posledních týdnů a zároveň dodává, že s koňmi začne pracovat v novém roce.

 

 

18. 11. 15:30 HOD: "Je fantastické být doma, zdá se mi to, jako bych byl strašně dlouho pryč," řekl v úterý 17. listopadu William. "Chtěl bych poděkovat doktorům ve Francii a týmu v Le Lion d'Angers a všem, kteří se o mě starali v nemocnici na jednotce intenzivní péče v Angers. Tým doma si vedl úžasně, naštěstí je konec sezony a tak mají koně volno. Těším se, že se přes zimu zcela uzdravím a budu moci závodit."

11. 11. 15:25 HOD: William Fox-Pitt odletěl v pondělí 9. listopadu zpět do Anglie, kde bude pokračovat v rehabilitaci. "Jeho uzdravení ještě zabere nějaký čas, ale každým dnem je to lepší a lepší," prozradila jeho manželka Alice.

Podle aktuálního světového žebříčku všestrannosti se William Fox-Pitt nachází na 4. místě, jak jsme informovali minulý týden v článku.

1. 11. 18:00 HOD: "Williamův stav se natolik zlepšil, že byl převezen z jednotky intenzivní péče. Stále však zůstává v nemocnici ve Francii," stojí v prohlášení britské všestrannosti. "Jeho rodina děkuje skvělému týmu doktorů, který se o Williama stará a také všem za přání brzkého uzdravení."

27. 10. 15:00 HOD: William Fox-Pitt je podle zpráv tiskového mluvčího při vědomí, dýchá bez pomoci přístrojů a komunikuje s rodinou a doktory, ale jeho stav zůstává dále vážný.

 

Sobotní zprávy z nemocnice hlásily, že William utrpěl zranění hlavy, ale jinak je v pořádku ve stabilizovaném stavu. V pondělním prohlášení mluvčího britské všestrannosti stojí, že se na stavu jezdce nic nezměnilo. "William zůstává pod sedativy a ještě dnes projde několika vyšetřeními."

S Williamem je teď v nemocnici přítomna i jeho žena Alice, která děkuje všem za vyjádření podpory.

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.