Z Prahy do Olomouce. Sérii mezinárodních závodů si užívají nejen Češi

Anna Kellnerová, Tereza Svobodová, Aleš Opatrný, ale třeba také vítěz sobotní Diamond Tour při CSIO3*-W v Praze Bruce Goodin a řada dalších parkurových jezdců míří z Chuchle Areny rovnou do olomouckého Equine Sport Centra na závody J&T BANKA CSI3*-W.

Sotva skončily jedny mezinárodní parkurové závody v Praze, tak začínají další v Olomouci. Z Chuchle Areny Praha do Equine Sport Centra Olomouc míří na J&T BANKA CSI3*-W mnoho jezdců a koní. Z českých reprezentantů si naplánovali dvoutýdenní skokovou túru například členové národního týmu při Poháru národů Anna Kellnerová a Aleš Opatrný, ale i nadějná mladá jezdkyně Tereza Svobodová, která před necelými třemi týdny vyhrála Grand Prix CSI2* ve Zduchovicích a ve Velké Chuchli si odbyla premiéru ve tříhvězdičkové Velké ceně. 

I když náročnou soutěž nedokončila, motivace pro nadcházející týden jí nechybí. „Tříhvězdičkové závody v Praze byly na výrazně vyšším levelu, než byly Zduchovice. Uplynulý víkend mi bohužel nevyšel podle plánu. Britania měla neskutečnou formu a o to více mě mrzí, že z mé strany přišly chyby. Určitě bych se však ráda kvalifikovala do Grand Prix v Olomouci, byť ještě uvidím, s jakým koněm bych ji absolvovala,“ uvedla Tereza Svobodová, která před rokem v Olomouci vyhrála s Britanií Grand Prix European Youngster Cupu pro jezdce do 25 let a v sedle Kleiner Lorda skončila desátá ve Velké ceně. Ta tehdy byla vypsaná na úrovni kategorie CSI2*. 

Aleš Opatrný bude mít možnost po dvou letech zopakovat prvenství v hlavní soutěži s Forewerem, i když právě účast jeho stájové jedničky byla po pátečním Poháru národů ohrožena. Forewer si totiž přišlápl při týmové soutěži levou přední podkovu a nebylo jisté, zda si při tom nepřivodil zranění kopyta. Naštěstí se to nepotvrdilo a v neděli již opět startoval. V Praze se mu do rozeskakování nedělní Grand Prix probojovat nepodařilo, a proto nejen on doufá, že v Olomouci to bude jinak: „Jsem rád, že je Forewer v pořádku a již se do Olomouce těším.“

Z našeho hlavního města míří na Hanou také kompletní slovenský tým v čele s Radovanem Ciberem, jenž je v Olomouci doslova jako doma. Mezi účastníky nechybí jeho reprezentační kolegové Dominka Gaalová, Bronislav Chudyba a Radovan Šillo. Podobný plán má například i Novozélanďan Bruce Goodin. Ten v Chuchli vyhrál sobotní Diamond Tour, a tak jistě bude patřit i mezi favority pro nacházející mítink. 

„V posledních dnech jsme zaznamenali zvýšený zájem o dohlášení na naše závody a v tuto chvíli se dá říct, že kapacita mítinku je zcela zaplněna. Během úterka by mělo k nám dorazit zhruba 260 koní z třinácti zemí. Diváci se mají na co těšit,“ podotkla ředitelka závodů Michaela Smrčková. V Olomouci se bude závodit od středy 22. do neděle 26. června a po všechny dny bude vstup zcela zdarma. 

Pro ty, kteří zejména ve všední dny nebudou moci zajet do Equine Sport Centra osobně, je nachystán on-line přenos. Ten bude dostupný na stránkách akce s adresou www.csiolomouc.cz, ale také na iVysílání České televize – ČT Sport plus a v neposlední řadě na internetových kanálech EquiTV.cz a ClipMyHorse.TV. 

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.