Závěr jezdecké sezony patřil Těšánkám – aneb i „Zlínská všestrannost“ má své mistrovské tituly

Za krásného podzimního počasí plného sluníčka, proběhly zcela poslední závody Zlínské oblasti – a to závody ve všestrannosti, a kde jinde, než v Těšánkách.

Stáj p. Galatíka a celá jeho rodina se tohoto úkolu ujmula zcela zodpovědně, a to potvrdilo spokojenost a příslib dalšího návratu na zdejší kolbiště 53 startujících dvojic. Účast byla opravdu velmi příznivá, potkat jste zde mohli jezdeckou elitu z Liberecka, z Vysočiny, z celé Moravy, ale i elitu rakouských dvojic. Závody se konaly ve dvou dnech (19. - 20. 10. ) a soutěžilo se v obtížnosti ZK – CNC1*.

V sobotu proběhly téměř do večerních hodin drezurní zkoušky,  individuální prohlídka trati crossu. Nedělní dopoledne odstartoval parkur, kde již proběhlo vyloučení několika dvojic, kterým bohužel tento fakt neumožnil dostat se do nejzajímavější disciplíny, a tou byl právě odpolední cross.

Trať byla za úsilí celého realizačního týmu p. Galatíka perfektně připravená (velký dík patří všem jeho zaměstnancům), příjemně měkká a pružná, a diváci se opravdu měli na co dívat. Jedinou malou závadou byla úprava „jezírka“ – překážka, která nemohla být absolvována zcela tak, jak bylo původně v plánu, ale dřívější deštivé počasí si bohužel nevybírá. Tady byli diváci možná trochu zklamaní, ale samozřejmě bezpečnost jezdců a koní je na prvním místě.

Kategorie MZO:

Děti: 1. Místo: A. Hanáčková – Benny Lee – P (JK Ramír  Bělov)
Junioři: 1. Místo: A. Melicharová – Rokok (stáj Rektořík)
Mladí jezdci: 1. Místo: K. Smékalová – Diadém (stáj Smékal)
Senioři: 1. Místo: A. Lésáková – Dona Frederika (JK Azavero)

Všechny stupně obtížnosti byly slušně obsazeny, ale úsměvné rozuzlení přinesla poslední soutěž, kde startovalo 6 dvojic – 3 muži a 3 ženy – všichni velmi zkušení, ale jak víme, stěstí přeje „připraveným“, a tak tento stupeň obtížnosti dokončily pouze 2 ženy. Prvenství patřilo rakouské jezdkyni Appelt Margit a jen těsným rozdílem za ní skončila Neklová Jana (stáj Martin). Stupínky vítězů patřily tedy „amazonkám“ a i zde se potvrdilo pravidlo: „Běda mužům, kterým žena vládne“.

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.