Závěrečné parkury na ostrově

V sobotu 6. prosince se uskutečnily v jezdecké hale na pražském Císařském ostrově poslední letošní parkurové závody – a to od stupně Z do S*. Kdo se v jednotlivých soutěžích radoval z vítězství a dalších umístění, to vám prozradíme v dnešním příspěvku...

Vladimír Vrubel s Lorcou.


Sportovní program začal v 10 hodin soutěží stupně Z na limitovaný čas (24 startujících), v němž zvítězil Vladimír Vrubel s Lorcou z domácího jezdeckého klubu. Za ním se umístil Tomáš Kocián s koněm Capitol 1 reprezentující TJ JO Start Hořany a třetí příčku obsadila Apolena Brabcová s Lone Beach 2 opět z domácí Jezdecké společnosti Císařský ostrov.

Gabriela Radová s Toyotou.

Přes čtyři desítky účastníků (41) měla soutěž ve stupňované obtížnosti do 110 cm. V ní se podařilo 24 dvojicím dokončit s plným počtem 55 bodů a tak o umístění rozhodoval čas. Ten měla nejrychlejší Gabriela Radová s Toyotou (JK JS Ars Č. Budějovice) – 45,90 s. O čtyři desetiny sekundy pomalejší byl Miroslav Fiala s Alexem 3 (Selská jízda Nechanice), kterému patřila druhá příčka a třetí místo obsadil Robert Chelberg s Aktérem (JS Císařský ostrov).

Miroslavu Fialovi se dařilo i v následující soutěži se stupňovanou obtížností do 120 cm, v níž s Alexem zvítězil. Druhé místo vybojovala Lenka Kotroušová s Manonem 3 (Stáj Tara) a třetí Gabriela Radová – tentokrát s Felicitas 1.

Tato dvojice pak v následující soutěži st. S* mezi dalšími dvanácti konkurenty nenašla přemožitele a zvítězila. Stříbrnou pozici obsadila Iveta Studničková s Aragonem 2 (Slzavé Údolí) a pomyslný bronz vybojoval Robert Chelberg s Lacandorem.

Kompletní výsledky najdete v příloze pod článkem, kompletní fotogalerii z úvodních dvou soutěží pak na www.equinet.cz.

 

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.