Závody ČDP se na Ptýrově letos neuskuteční

Z důvodu bezpečnosti a současného malého množství boxů se Farma Ptýrov rozhodla přenechat konání srpnové kvalifikace i finále ČDP areálu JS Equitana v Martinicích.

Tisková zpráva

Ve dnech 28. – 30. srpna mělo na Farmě Ptýrov proběhnout kvalifikační kolo Českého drezurního poháru a na dny 18.-20. září bylo plánováno finále ČDP.
Bohužel v průběhu drezurního MČR, které se konalo na Farmě Ptýrov v termínu 24. – 26. července, došlo k živelné pohromě, kdy z důvodu silného větru bylo zcela zničeno mobilní boxové ustájení. Během této dramatické situace došlo bohužel jak ke zranění některých jezdců, tak koní. Všichni účastníci si navíc odnesli silně negativní emotivní zážitek.

Majitel areálu Farmy Ptýrov dospěl k rozhodnutí, že během všech jezdeckých akcí pořádaných v budoucnu v areálu, budou koně ustájeni pouze v boxech v pevných budovách. Pouze toto řešení zajistí bezpečný průběh jakýchkoliv závodů a to kdekoliv. Bohužel, v současné době by bylo takto možné nabídnout pouze cca 40 boxů, což by mohlo být nedostatečné pro pořádání finále ČDP. Z tohoto důvodu a především s ohledem na velice čerstvé negativní prožitky účastníků drezurního MČR, jsme došli k rozhodnutí, že bude vhodnější odstoupit od pořádání obou kol ČDP plánovaných na Farmě Ptýrov v letošním roce.

Jsme velice rádi, že se podařilo přesunout finále ČDP do Equitany Martinice, kde bude určitě zajištěno vše v požadované kvalitě. Farma Ptýrov se alespoň symbolicky této akce zúčastní formou věnování trofejí pro finále ČDP.

Přejeme všem účastníkům ČDP krásné sportovní zážitky a budeme se těšit snad někdy opět na shledání na Farmě Ptýrov.

Ing. Vladimír Bednář

jednatel

PCT, s.r.o.

 

Dovětek k vyjádření Farmy Ptýrov od Tomáše Vašáryho za organizační výbor ČDP:

Je mi na jedné straně nesmírně líto původního pořadatele ČDP 2015, jejich přístup a systém spolupráci v rámci organizace celého 10. ročníku do událostí na  MČR  v  drezuře  byl  velmi  profesionální  a  vstřícný, a  nemám  nejmenší pochyby, že by připravované kvalifikační kolo, resp. finále ČDP, proběhlo na špičkové úrovni.

Na druhé straně, společná dohoda o přemístění finále byla v tomto stavu jediným možným smysluplným řešením. Děkujeme panu Peckovi a celému týmu  Equitana  Martinice  za  velmi  flexibilní  přístup  (všichni  jsme  zrušili plánované dovolené a přežili jsme několik dní velmi intenzivních organizačních schůzí) a Finále ČDP 2015 proběhne v původním plánovaném termínu 18.-20.9.2015 v nádherném, moderním a logisticky špičkově připraveném areálu v  Martinicích.  Plánované  6.  kvalifikační  kolo  v  Těšánkách  v  dnech  15.-16.8.2015 proběhne podle původního plánu.

I díky podpoře paní inženýrky Renaty Habáskové (Manager DK ČJF) a celého VV ČJF v čele s paní inženýrkou Olgou Plachou už pracujeme intenzivně na úpravě pravidel pro organizaci letošního Finále ČDP – zveřejníme je okamžitě po schválení všemi zainteresovanými autoritami. Naším společným cílem je pozdvihnout v rámci finále ČDP 2015 náladu a smíšené pocity celé drezúrní, resp. jezdecké, veřejnosti z MČR v drezúře 2015.

V případě  jakýchkoliv  dotazů  se  prosím  obraťte  na Janu   Hofbauer, +420607783619; janahofbauer@dspelikan.com

Soubory ke stažení

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.