Závody Costa del Sol Tour 2018 zrušeny

Závody Costa del Sol Tour ve španělském Mijas se v roce 2018 neuskuteční. Závody se konají každé jaro a podzim a nabízí bodované soutěže a soutěže pro mladé koně po dobu dvou měsíců. Město Mijas nyní závody nepovolilo. Za rozhodnutím města je neshoda na tom, jak prostor využít.

V tiskové zprávě organizátoři uvádí, že byla podepsána dvacetiletá smlouva se souhlasem města na tomto místě pořádat jezdecké soutěže. „Tato smlouva je ještě daleko od svého konce a byla základem pro investice v řádů milionů euro obou majitelů Manuelů Blazquez – otce a syna. Byla učiněna mnohá jednání se starostou města, avšak bez úspěchu. Nyní o celé věci musí rozhodnout soud. Pokud nebude dosažena dohoda o budoucím využití prostoru, bude po městu požadována náhrada s ohledem na dvacetiletou smlouvu. Bude také ohroženo postavení města Mijas jako partnera komerčního a privátního sektoru,“ stojí v tiskové zprávě.

Alexandro Barreras, manažer Costa del Sol Equestrian Tour říká: „Jsme opravdu zklamaní. Soudy budou nepochybně trvat roky.“

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.