Závody spřežení u Drážďan

Nedaleko Drážďan v Grumbach -Wilsdruffu se v termínu 29. 6. – 2. 7. 2006 uskutečnily národní závody spřežení CAN – A 2, 4 s mezinárodní účastí. Tu zabezpečila Česká republika a Švýcarsko.

Za ČR startoval Zdeněk Jirásek z JK Robousy a Libor Kurka z Poděbrad za Stáj 3K. Tyto závody byly zároveň kvalifikací na MS do Cách. Ve dvojkách soutěžilo 26 spřežení a 17 ve čtyřkách.

V soutěžích dvojspřeží vyhrál drezuru Fred Freund, maraton i parkur Hans Georg Schröder, ovšem celkovým vítězem se stal Reinhard Burggraf.

Drezurní zkoušku čtyřspřeží vyhrál Christian Plückner, Zdeněk Jirásek byl 8. a Libor Kurka 12. V maratonu si nejlépe vedl Ludwig Weinmayr, náš Z. Jirásek obsadil 7. místo a L. Kurka 15. Nejlepší disciplínou pro naše jezdce byla překážková jízda. Ač vyhrál Josef-Nikolaus Zeitler, hned výborné druhé místo obsadil Zdeněk Jirásek a 7. místo Libor Kurka.

Celkově zvítězil Ludwig Weinmayr (v Nebanicích byl 3.). Zdeněk Jirásek se probojoval na 6. místo a Libor Kurka na 13.

Dle sdělení Z. Jiráska byly v Grumbachu uspořádány velmi pěkné závody spřežení, všude panoval nesmírný pořádek, čistota a disciplína. Jezdcům se velmi zamlouval rovinatý terén i kvalitní překážky. Pořadatelé i jezdci se těšili z velké návštěvnosti a na závodním "bianále" za 2 roky by pořadatelé rádi přivítali více českých spřežení. Pánové Jirásek a Kurka prošlapali cestu na nové závody nedaleko hranic.

Příbuzné články:

 

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.