Zduchovice: Do nové sezony na novém povrchu!

Jezdecký areál La-Bohéme Zduchovice uspořádal v sobotu 24. 3. jezdecké závody, které odstartovaly novou jezdeckou sezonu 2012. Předpremiérou byl v pátek 23. 3. již tradiční Hobby Cup. kterého se zúčastnilo více jak 40 dvojic v soutěžích od 60-100 cm.

V sobotu závodníci absolvovali soutěže od stupňované obtížnosti (do 100 cm) do S** . Na nově zrekonstruovaném povrchu, který byl před sezonou stažen a doplněn o nejnovější frakce, a oživen novou směsí. Pořadatel TJ JO La-Bohéme Zduchovice rozdělil mezi vítěze dotaci závodů v celkové částce 23 000,- Kč. Počasí se nakonec postavilo na stranu pořadatele a po celý víkend, kromě ranního mrazíku, bylo slunečné počasí, což spolu s velkou diváckou a jezdeckou účastí vytvořilo příjemnou a uvolněnou atmosféru těmto závodům.

Závodů se zúčastnila i známá jezdecká jména jako je Sergei Motyguine, Kamil Papoušek, Jiří Luža a mnoho dalších.

Nakonec se ale více dařilo ženám, a proto se v soutěži ZL na prvním příčce umístila Barbara Hassová s koněm Leika Du Chalet, na druhém místě Jiří Luža s koněm Benito-S a na třetím opět Jiří Luža s koněm Verdi-S.

Soutěž L** Vyhrál Luděk Smaha a Britt, druhé místo obsadila Kamila Kupcová a Un Ami a třetí místo patřilo Kamilu Papouškovi s koněm Sally 17.

Závěrečná soutěž sobotního dne S** pod patronací společnosti Fiat Professional po rozeskakování zvítězila opět žena a to Kamila Kupcová s koněm Un Ami, druhé místo patří Ing. Haně Civišové a koni Sunshine 1, třetí místo obsadil Luděk Smaha s koněm Britt.

V sobotu si diváci i jezdci vychutnávali vynikající zabijačkové speciality jako je ovárek, jitrničky a jelítka, po kterých se jen zaprášilo. A to vše zapíjeli Novoměstským ležákem nebo Mega mojitem z bio máty pěstované přímo v areálu.

Více výsledků, informací i fotek naleznete na stránkách www.zavody-zduchovice.cz.

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.