Ze zákulisí závodů - pohled jezdce

Druhý doplňkový článek k tématu měsíce o organizaci závodů pochází z pera naší velmi úspěšné parkurové jezdkyně Zuzany Zelinkové. Zeptali jsme se jí, co jí dokáže na závodech rozčílit a zároveň naopak - čím ji pořadatelé umí potěšit. Její příspěvek může jistě (nejen) začínajícím organizátorům pomoci se některých chyb vyvarovat.

Je spoustu věcí, které by k dobrým závodům měly už nevyhnutelně patřit, a to je z mého pohledu hlavně kvalitní ustájení. Pro jezdce i majitele koní, je velmi důležité kde a v jakých boxech stojí jejich koně počas konání závodů. Zbytečně budeme své koně doma opatrovat ve vystlaných a prostorných boxech, když pak přijedeme na závody, kde boxy zdaleka nesplňují požadavky dnešní doby. K tomu patří i dostupnost kvalitního sena či slámy a v dnešní době i bezprašných hoblin. Další, pro mě dnes už zcela zásadní věcí, podle níž si vybírám, kam pojedu na závody, je povrch, na kterém se skáče jak v parkuru, tak na opracovišti. Bohužel u nás je možné spočítat v tomto směru silné pořadatele na prstech jedné ruky.

"Zbytečně budeme své koně doma opatrovat ve vystlaných a prostorných boxech, když pak přijedeme na závody, kde boxy zdaleka nesplňují požadavky dnešní doby," říká Zuzana.

Co mne dokáže opravdu potěšit, a to už hlavně díky skvělému servisu Dalibora Prokopa, i na domácích závodech je výsledkový server obsahující včasné startovní listiny. V neposlední řadě jsem velice šťastná za rychlé vyřízení poptávek a pohledávek na konci závodů, na místo nekonečného čekání v dlouhých frontách na vystavení třech účtů.

Nemyslím si, že pořádat jakékoliv závody, ať malé či velké, je jednoduché, ale je dobré si uvědomit, že spousta maličkostí dokáže přispět k celkovému dojmu, který si odvážíme domů, a pro nějž se budeme zase rádi vracet. Řekla bych, že cílem většiny pořadatelů je dělat závody rok od roku lepší a kvalitnější, aby mohli i divákům nabízet stále zajímavější podívanou.

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.