Zemřel Landor S

Dne 31. října 2015 ve věku 24 let navždycky odešel hřebec Landor S. Podlehl následkům zranění, které si způsobil nešťastným pádem při své pravidelné cestě do paddocku, jak informuje německá připouštěcí stanice Sosath. Tam se v roce 1991 syn hřebce Landadel i narodil. Už jako hříbě, stejně jako pak po celý život, byl vůdčí osobnost. Více o hřebci se dozvíte uvnitř článku včetně vzpomínkového videa.

Poté, co absolvoval oldenburský körung, měl být jako ostatní hřebci rodiny Sosath prodán, ovšem místo toho se stal prvním místním plemenným hřebcem a tím pádem i zakladatelem připouštěcí stanice. Bez něj by tedy tato stanice vlastně neexistovala a celá rodina pro něj velmi truchlí, byl jejím právoplatným členem.

Jako šestiletý se stal s Gerdem Sosathem bundesšampionem, následně obdržel titul oldenburský hřebec roku. Do roku 2014 vyhráli jeho potomci, mezi které patři i Blue Lord (Cian O´Connor), Leoville (Philipp Weishaupt), Lobster nebo Lacapo, přes 1,66 milionů eur. Má asi 40 körovaných synů.

 

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.