Zeptali jsme se… Báry Tomanové

Mnoho z našich juniorů, resp. mladých skokových jezdců letos maturuje. Někteří mají zkoušky ještě před sebou, ale třeba Barbora Tomanová je již absolvovala. A právě této mladé jezdkyně jsme se zeptali na další plány do budoucna s koňmi i mimo ně. A krom jiného prozradí, proč zhruba v říjnu plánuje opustit Horse Academy...

Jednou z velkých novinek a hlavně osobních radostí u Báry je ukončení British International School Prague. Kvůli škole si na konto připsala absenci nejen na Skokovém poháru. „Nezávodila jsem dva týdny, ten poslední víkend, kdy byla Ostrava, jsem si dopřála ještě odpočinek,“ doplnila Bára. Jistě byl zasloužený, protože absolvovala v termínu od 2. do 20. května celkem 14 zkoušek. „Výsledky se sice dozvím až 7. července, ale myslím, že to dopadlo dobře,“ komentovala.

 

Barbora Tomanová

I během celého školního roku, kdy studovala bez individuálního studijního plánu, o který si studující sportovci často žádají, bylo pro Báru náročné skloubit vše dohromady. Nyní má doma šest koní. Dříve po škole, která jí končila často až kolem čtvrté hodiny odpoledne, se věnovala koním. Teď má (nově) ve své podstatě odpoledne volno. Svůj dopolední čas proto věnuje koním (průměrně odjezdí denně čtyři až pět koní) a poté ráda pomáhá své mamince v obchodě. Právě k prodejně jezdeckých potřeb směřují i její další studijní plány. Nyní je přijata na vysokou školu, kde bude studovat marketing. „Obchod by mě bavil, ráda bych pracovala s mamkou. Ona to tak také nyní směřuje, abych to mohla do budoucna převzít,“ prozradila. Ten, kdo navštívil Skokový pohár, si jistě všiml reklamy na jezdecké potřeby Dance and Jump. Bára ji dokonce celou vymyslela a následně se sestrou nahrála. „Všichni se tomu sice smějí, ale všimnou si!“ komentovala s úsměvem.

Barbora Tomanová

Díky tomu, že se nyní nemusí tak intenzivně věnovat učení, má čas i na svůj společenský život. „Posledně jsem stihla se spolužáky i návštěvu kina. Viděli jsme konečně Piráty z Karibiku.“

A co plánuje ve své jezdecké kariéře?

Letos se na ME rozhodně nechystá. „Jsem prvním rokem mezi mladými jezdci, letos bych tam asi nepředvedla moc dobrý výkon. Navíc je to 3 000 km daleko,“ objasnila svou neúčast. Zato v roce 2012 by se ME v rakouském Magno Racino zúčastnila, pravděpodobně s Clarkem.


Stěhování na dohled?

Velmi se také spolu se svými koňmi těší na stěhování. „Stavíme stáje v Úžicích u Prahy - kousek od Odolené Vody a to zhruba v říjnu.“ Nová domovská stáj by měla k tréninkovým účelům poskytovat halu (24 x 60), venkovní jízdárnu (30 x 58), 22 boxů, výběhy, kruhovku, kolotoč a také ubytovací zařízení.

A aktuálně?
Příští týden se chystá na Grand Prix RS Team (Bratislava) a to s Kohenem, Latigem a  Colomanem. Další výjezdy do zahraničí plánuje na CSIO Lamprechtshausen a Haagen - s Clarkem a Carefulem FJ.

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.