ZH Tlumačov očekává rekordní účast vozatajů. V sobotu zve na parkury

Nadcházející víkend bude v areálu Zemského hřebčince Tlumačov ve znamení parkurových a vozatajských závodů. Zatímco necelá stovka startů ve skocích patří spíše mezi podprůměrné počty, nedělních 68 spřežení znamená domácí rekord halových akcí.

Ještě před dvěma týdny se vozatajové pozastavovali nad šedesáti nahlášenými starty při halových závodech zařazených do Zimního jezdeckého poháru ve Slatiňanech, nyní jsou sami překvapeni, že do Tlumačova se na třetí halový mítink sezony chystá ještě více účastníků. 

Pokud dorazí všichni, kteří po uzávěrce přihlášek figurují na seznamu v Jezdeckém informačním systému ČJF, diváci v areálu Zemského hřebčince Tlumačov budou v neděli 27. února sledovat rekordních 68 startujících. 

„Takovou účast jsme ještě nikdy při Zimním jezdeckém poháru neměli. Navíc se jedná o velmi kvalitní startovní pole. V královské kategorii čtyřspřeží například uvidíme Jiřího Nesvačila seniora i jeho syna Radka. Dále Petra Vlašice s Milanem Domesem, kteří se dělí o průběžnou první příčku v žebříčku zimního seriálu. Konkurovat jim také budou Josef Hrouda a Jaroslav Juráň, což jsou další špičkoví vozatajové,“ konstatuje manažer Zimního jezdeckého poháru Aleš Suchánek. 

Nejsilnější vozatajskou kategorii bude jednospřeží, v níž je 25 přihlášených soutěžících. Ve dvojspřeží jich odstartuje šestnáct. Další dvě desítky jmen zahrnují hobby soutěže jednospřeží, dvojspřeží a soutěž dvojspřeží pony. 

Závodům koňských spřežení budou v sobotu 26. února předcházet skokové soutěže. Vypsaných je jich sedm, z nichž tři jsou zařazené do parkurové části Zimního jezdeckého poháru. Po šesti účastnících mají dvě klání vyhrazená pro děti na ponících. Další tři soutěže pro velké koně s výškou od 90 do 110 centimetrů mají kolem dvou desítek přihlášených dvojic. 

V malé i velké túře seriálu je vždy zhruba desítka účastníků. Se třemi koňmi se představí v soutěži stupně S* na překážkách do 125 centimetrů domácí Zdeněk Žíla, ale i Radek Šídlo ze Sportovní stáje Fryčovice. Dva koně pak přiveze Kateřina Matušková z SK Sportino. 

Uzávěrka přihlášek do skokových soutěží je stanovena na čtvrtek ve 23:00 hodin. Začátek sportovního programu je plánován po oba dny od 9:00 hodin. Podrobnosti budou publikovány na webu www.jezdeckypohar.cz a v Jezdeckém informačním systému České jezdecké federace.

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.