Zimní jezdecký pohár 2019: Domes nový lídr singlů

Jezdeckou sezonu v České republice již šestým rokem otevře úvodní mítink seriálu Zimní jezdecký pohár, který spojuje disciplíny spřežení a skoky. Mělo by se tak stát v sobotu 2. února v Hradištku u Sadské, kde tradičně zahajují halová klání vozatajové. V následujících osmi týdnech si mezi sebou budou střídat pomyslnou štafetu pořadatelé parkurových a vozatajských soutěží. 

5. 3. Třetí kolo Zimního jezdeckého poháru České jezdecké federace v disciplíně spřežení přineslo změnu na vedoucí pozici žebříčku jednospřeží. Milan Domes se díky vítězství v hale Veterinární a farmaceutické univerzity v Brně ujal pozice lídra seriálu. Tisková zpráva.

25. 2. Tereza Veselá měla v Královicích u Slaného svůj velký den. Podařilo se jí vyhrát v malé i velké túře Zimního jezdeckého poháru České jezdecké federace. V té velké navíc obsadila i třetí místo. Druhý skončil Aleš Opatrný. Konkurence byla veliká. Tisková zpráva.

18. 2. „Největší soupeři ve čtyřspřeží pro mě budou domácí v čele s Jiřím Nesvačilem juniorem,“ prohlásil vítěz úvodního kola Zimního jezdeckého poháru čtyřspřeží Josef Hrouda poté, co při druhém mítinku ve Slatiňaněch ovládl kategorii párů. A měl pravdu! Soutěž čtyřspřeží měla na startovní listině osm účastníků a hned tři z toho reprezentují Národní hřebčín, který závody ve Slatiňanech pořádá. Více v tiskové zprávě.

11. 2. „Snažil jsem se, až to prasklo,“ konstatoval s nadsázkou Vladimír Tretera, který zvítězil v úvodním kole skokové části Zimního jezdeckého poháru České jezdecké federace s odhaleným stehnem. Těsně před vrcholem hlavní soutěže mu totiž praskly rajtky. Tisková zpráva

3. 2. Zimní jezdecký pohár České jezdecké federace 2019 odstartoval v sobotu 2. února prvním vozatajským kolem, které se neslo v duchu rekordní účasti více než šedesáti kočárů. Královskou kategorii čtyřspřeží ovládl Josef Hrouda. Tisková zpráva

30. 1. Šestý ročník Zimního jezdeckého poháru ČJF ve spřežení startuje již tuto sobotu 2. února v Hradištku u Sadské a nahlášeno je do něj rekordních 65 kočárů. „Je to bomba, mám velkou radost. Organizačně to musíme zvládnout,“ říká Jaroslav Jandl. Tisková zpráva

2. 10. 2018: Přestože domácí jezdecká sezona 2018 ještě neskončila a do konce roku čekají příznivce tohoto sportovního odvětví spojeného s koňmi desítky akcí, mnozí pořadatelé již připravují termínové listiny závodů na rok 2019. Ty první odstartují za 4 měsíce. Více v tiskové zprávě.

Soubory ke stažení

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.