Zimní jezdecký pohár 2022 zahájí za čtvrt roku. Čekají ho dvě předkola.

Přesně tři měsíce zbývají do startu odloženého osmého ročníku Zimního jezdeckého poháru. Ten měl proběhnout již v roce 2021, ale nakonec musel být odložen a v této sezoně proběhnou pouze dvě listopadová předkola v Královicích u Slaného.

Týden zbývá do startu prvního ze dvou předkol Zimního jezdeckého poháru 2022. Osmý ročník měl probíhat od ledna do března letošního roku, ale kvůli vládním restrikcím se žádné z jeho naplánovaných kol nemohlo uskutečnit. Hlavní organizátor seriálu proto alespoň naplánoval na 6. a 27. listopadu dvě předkola série, která naplno odstartuje opět na konci prvního kalendářního měsíce.

„V sobotu 6. listopadu uspořádáme úplně první mítink v rámci halové sezony 2021/2022. V Královicích u Slaného se uskuteční celkem osm soutěží od úrovně ZPA pro pony do stupně ST*, kdy výška překážek dosahuje 135 centimetrů. Jsme rádi, že zájem o naše závody je opět velký a už v tuto chvíli očekáváme více jak dvě stovky startů,“ uvedl Aleš Suchánek z SK Artego. 

Podruhé se v listopadu parkuroví jezdci a koně potkají v hale Královického dvora v sobotu 27. listopadu, tedy týden po galashow světového parkuru Global Champions Prague Playoffs v O2 areně, a i v tomto případě je vypsáno osm soutěží na stejných výškových úrovních.

Poté bude následovat dvouměsíční klidové období a naplno se Zimní jezdecký pohár rozjede 29. ledna. Tradičně jej otevře vozatajské klání v Hradištku u Sadské a od té chvíle se mezi sebou budou po týdnech střídat závody spřežení a v parkurovém skákání. Výjimku bude tvořit pouze Tlumačov, jenž se stane na konci února hostitelem obou disciplín v jeden víkend a stejně tomu bude i při finále v Královicích u Slaného v druhé polovině března.

Vozatajové se tedy po Hradištku sejdou v sobotu 12. února ve Slatiňanech, poté v neděli 27. února v Tlumačově, v sobotu 12. března v hale veterinární univerzity Brno, a nakonec v neděli 20. března v Královicích, kde seriál vyvrcholí. 

Parkurové jezdce čekají čtyři zastávky v Královicích u Slaného, a to v sobotu 5. února, dále o čtrnáct dní později – tj. 19. února, poté bud vložen hned po týdnu soutěžní den v Tlumačově (26. února) a o sedm dní později se dění opět přesune do Královic. Tam se parkurová část seriálu uzavře v sobotu 19. března. „Věříme, že jak skokovým jezdcům, tak vozatajům zpříjemníme Zimním pohárem čekání na venkovní sezonu a všechna kola se budou chlubit hojně obsazenými startovními listinami. V těchto dnech připravujeme podrobná pravidla celého seriálu, která již brzy publikujeme na našich internetových stránkách s adresou www.jezdeckypohar.cz,“ upřesnil garant seriálu Aleš Suchánek z SK Artego.

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.