Zlatá podkova 2011: Jiná a silnější

Seriál závodů Zlatá podkova se v roce 2011 podstatně změní. Ročník číslo 46 „procestuje“ sedm krajů České republiky a tradičně zamíří i přes hranice, na Slovensko.Kromě nových míst pro kvalifikační kola získal i významnou záštitu: tu nad ním převzal předseda Senátu Parlamentu ČR Milan Štěch.

Soutěže všestrannosti odstartují 9. dubna v Pardubicích, spřežení se postaví na start poprvé 7. května v Semicích. Humpolecké finále je připraveno na víkend 19. – 21. srpna.

Novými pořadateli kvalifikací jsou JK Panská Lícha, JK Mikulov, SK Fagone (Police nad Metují) a JK Borová v okrese Český Krumlov. Na dvou posledně jmenovaných místech bude možné na začátku září získat kvalifikaci už pro 47. ročník!


V humpoleckém areálu Dusilov se pojede tentokrát i kvalifikace sedlových soutěží Zlaté podkovy a domov Velké pardubické uspořádá rovněž soutěže spřežení.


Správní rada obecně prospěšné společnosti Soutěže podkovy požádala o převzetí záštity nad 46. ročníkem Zlaté podkovy nového předsedu Senátu Parlamentu ČR Milana Štěcha. Ten je již třetí funkční období senátorem právě za Humpolec a má tedy k seriálu blízko – mimo jiné několikrát navštívil finále ZP.


Štěch žádost pořadatele akceptoval a je reálné, že se zúčastní i slavnostního Galavečera všestrannosti a spřežení v Humpolci (sobota 26. února).

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.