Zlatá podkova startuje u Taxisu

Zlatá podkova odstartuje v sobotu 9. dubna do svého 46. ročníku. Místem první letošní kvalifikace je areál, proslavený jako domov Velké pardubické. Blízko Taxisova příkopu se utkají v mítinku všestrannosti výhradně jezdci pony. Hned týden na to pořádá Dostihový spolek, a. s., Pardubice další kvalifikaci a v ní už uvidíme velké koně.

Seriál soutěží ve všestrannosti a soutěží spřežení Zlatá podkova (ZP) bude mít jinou podobu, než dosud. S novými pořadateli získal nová kvalifikační místa a tak navštíví sedm krajů České republiky a tradičně také Slovensko. Přímo revoluční je možnost kvalifikovat se do finále 2012 již na podzim tohoto roku.


Do finále v Humpolci (19. – 21. srpna) se jezdci v sedlech představí kromě Pardubic ještě ve Dvorečku, Pecínově, Brně (JK Panská Lícha), Lošticích, Kolesech, Tatranské Lomnici – a pozor: rovněž v Humpolci.

Vozataje čekají závody v Semicích, Policích nad Metují (SK Fagone), Mikulově (JK Mikulov), Tatranské Lomnici a poprvé i na pardubické dráze.

Absolutní novinkou jsou podzimní kvalifikace pro 47. ročník ZP: všestrannost se pojede 3. a 4. září (JK Borová, Český Krumlov), spřežení tentýž víkend v Policích nad Metují.

Soutěžní struktura ZP zůstala stejná – Zlatá podkova, Stříbrná podkova, Bronzová podkova (soutěž pro děti a soutěž pro juniory), Soutěž nadějí, Soutěž pony, Mistři opratí (jednospřeží, dvojspřeží, čtyřspřeží a dvojspřeží pony).

Významnou podporou 46. ročníku seriálu je záštita předsedy Senátu Parlamentu ČR Milana Štěcha.

Vítězové Zlaté podkovy 2010: jezdkyně a trenérka Radka Dvořáková, Damon 2 a majitel koně MVDr. Petr Přikryl.

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.