Zpátky do Hradce

Protože červencové číslo Jezdectví vychází až 26. června a tento časopis byl mediálním partnerem CSI* Hradec Králové, připravili jsme již nyní krátkou reportáž pro čtenáře našeho webu. Fotografie poskytl Tomáš Holcbecher.

\"\"
Každý den ráno již v 8.00 hodin začínaly národní soutěže pro pony. Účastnilo se jich kolem dvaceti dvojic, podle mínění některých přítomných rozhodčích úroveň výkonů od loňska stoupla.


\"\"
Kdo četl květnové Jezdectví, musí být nyní zmaten. Ale ano, je to Barbora Tomanová, je to Jiří Pecháček, je to společná prohlídka parkuru na hradeckém kolbišti. Naše jezdecká legenda plně převzala po Romanovi Drahotovi trénink této nadějné jezdkyně, jejíž koně se navíc přestěhovali do jiného areálu.


\"\"
\"\"
Cizinců tentokrát tolik nepřijelo. Jedním z nich byl ale Sebastian Holtgräve-Osthues, osmadvacetiletý německý jezdec. Ten s Grafem Moritzem vyhrál obě soutěže velké rundy (pátek, sobota), v neděli finálovou střední rundu (s Prior B’e, na fotografii) a měl nakročeno k pěknému výsledku nedělní hlavní soutěže. Po čistém prvním kole však Graf Moritz ve druhém kole dvakrát chyboval a nakonec skončili na 11. místě. Některým přítomným neuniklo, že Sebastian vedl v zimě soustředění jezdců ve Zduchovicích a my můžeme prozradit, že se do Čech chystá také na další lukrativní závody…


\"\"
Se dvěma koňmi startoval v GP Hradce Králové Václav Studnička, přičemž s Ariemem s 9 tr. body skončil ze 34 dvojic na 16. místě. S Factorem byl ve druhém kole vyloučen. 


\"\"
Slovenský vítěz z roku 2005 Juray Hanulay v pátek pěkně začal, když obsadil s Alutou ve střední rundě první místo, avšak s druhým nejrychlejším časem a jednou chybou skončil ve Velké ceně třetí.


\"\"
Ani poslední startující pozice neznervóznila Aleše Opatrného – naopak jel na jistotu. S Cartouchem, plemenným hřebcem stáje Mustang, totiž jako jediný zopakoval nulu z prvního kola a zajistil si tak již třetí vítězství ve VC Hradce Králové v řadě. A Cartouche má šanci na hattrick příští rok…


\"\"
A pro přátele psů něco navíc:
Přítomní diváci vše pozorně sledovali a občas i slintali…
Kompletní výsledky na www.tarpan.cz, další foto na www.holcbecher.com

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.