Zpronevěra finančních prostředků v severomoravské oblasti ČJF?

Dne 23. února jsme požádali Českou jezdeckou federaci o informace k údajné zpronevěře finančních prostředků v řádu statisíců v severomoravské oblasti. Dnes jsme dostali kompletní vyjádření, které najdete níže.

Jak šel čas v kauze neodvedených poplatků za licence severomoravské oblasti – podle zápisů z Výkonného výboru a Rady ČJF (rok 2010):

19.5.
VV schválil podání trestního oznámení a žaloby na Helenu Šalamonovou za neodvedení finančních prostředků za SM oblast.

11.8.
VV projednal čerpání rozpočtu 2010. Předsedové oblastí budou obesláni ohledně nesrovnalostí ve vyúčtování prostředků z oblastí za roky 2009 a 2010 (tabulka čerpání za licence 2009, 2010). VV ukládá předsedům oblastí prověřit příčiny těchto nesrovnalostí

22.9.
Ing. J. Pecháček informoval o jednání dne 2. 9. 2010 mezi vedením ČJF (Ing. J. Pecháček, Ing. V. Šretr, Ing. F. Lomský) a Oblastním výborem SM ohledně nedoplatků u vybraných finančních prostředků za licence v letech 2007 a 2010. VV navrhne Radě splácení nedoplatků Severomoravskou oblastí v následujících letech formou splátkového kalendáře.

13.10.
ing.Šretr informoval o plánované cestě do Ostravy na zasedání OV SM oblasti, které proběhne 20.10.2010. Bude se zde projednávat další postup ve věci neodvedených peněz za licence z oblasti na ČJF.

10.11.
Ing.Šretr informoval o jednání s OV Severomoravské oblasti ve věci neodvedených peněz z licencí na ČJF. Vzhledem k tomu, že nedošlo k žádnému posunu v této věci, VV projedná s JUDr.Tomanem možnost vypracování splátkového kalendáře – Ing. Šretr, Ing. Pecháček.

15.12. Rada
Rada byla informována o usnesení Policie ČR, týkající se vyšetřování kauzy Šalamonová. Právní zástupce ČJF podal proti tomuto usnesení stížnost.
Rada neschválila stanovení splátkového kalendáře pro oblast severní Morava ke splacení částky neodvedené na ČJF. Rada doporučuje vyčkat na vývoj vyšetřování Policie ČR a soudních jednání.

Soubory ke stažení

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.