Ztráta pro českou všestrannost - Lubomír Vrtek tu bude chybět...

Velmi smutná zpráva přišla z Pardubic, kde včera v nemocnici po pádu z koně v krosu na víkendových Pardubicích zemřel český úspěšný jezdec všestrannosti Lubomír Vrtek. Několikanásobný mistr republiky a úspěšný jezdec byl aktuálně na čtvrtém místě v Pavo Poháru Jezdectví, vloni skončil celkově třetí. Upřímnou soustrast všem pozůstalým... 9. 8. 13:10 HOD: Přidáno parte. 11. 8. Na webu vsestrannost.cz informace pro smuteční hosty.

NĚKOLIKASTRÁNKOVOU VZPOMÍNKU NA LUBOMÍRA VRTKA VČETNĚ FOTOGRAFIE S PŘÍBĚHEM NAJDETE V ZÁŘIJOVÉM ČÍSLE - VYJDE 26. 8. 2015

 

6. 8. 13:54 HOD: Tiskové prohlášení České jezdecké federace:

 

Česká jezdecká federace je hluboce zarmoucena zprávou o úmrtí pana Lubomíra Vrtka (nar. 1960), kterého v sobotu 1. srpna 2015 přímo během terénní zkoušky mistrovství ČR ve všestrannosti družstev v Pardubicích postihla náhlá zdravotní indispozice.

Ačkoliv byla Lubomírovi Vrtkovi poskytnuta na místě okamžitá pomoc, svůj životní boj ve čtvrtek 6. srpna 2015 v ranních hodinách prohrál. Zástupci České jezdecké federace jsou touto tragickou zprávou zdrceni a vyjadřují tímto rodině a všem blízkým upřímnou soustrast.

Lubomír Vrtek se během své bohaté sportovní kariéry jezdce ve všestrannosti dočkal řady úspěchů. V roce 2013 se např. stal mistrem České republiky, o rok později byl vicemistrem a ve stejném roce zvítězil ve finále Zlaté podkovy 2014. Jeho kůň Diráno 1, jehož sedlal i osudnou sobotu 1. srpna, byl vyhlášen Koněm roku 2014. Letos se s ním měl účastnit i jubilejního 50. ročníku finále Zlaté podkovy v Humpolci. Čest jeho památce!

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.