Chladnokrevná klisna Darina

Kateřina nám napsala: 

Darina letos 10.dubna oslavila své patnácté narozeniny a zároveň budeme slavit 14 let co společně procházíme životem. S klisnou jsem se věnovala pouze rekreačnímu ježdění a nikdy neměla chomout na krku. Dostala jsem ji k devatenáctým narozeninám od rodičů a zažila jsem s ní opravdu hodně, stejně jako ona se mnou. 

Asi jako největší náš příběh beru její prodej v mém hovězím věku, když jsem se stěhovala do jiného kraje. Přišlo mi to tehdy rozumné, jelikož jsem neměla jistotu práce, ustájení a navíc byla u kamaráda. Byla prodaná 2 neskutečně dlouhé roky a potom mi jednoho dne přišla od dětí zpráva, že pro klisnu po obědě přijede řezník (trošku se jim tam zbláznila a dělala problémy). Klisna byla ode mě daleko, ale naštěstí jsem sehnala vše potřebné a s kamarádkami se pro ní jelo. O hodinu jsem řezníka předběhla a klisna se odvezla. Sice nám po cestě rozebrala hengr a byl to adrenalin, ale je doma a o prodeji už opravdu nechci slyšet. Když to občas někdo zkusí vyslovit, tak má odpověď je, že nejlepší přátelé se neprodávají. Trvalo nám dlouho než se dala v hlavě do pořádku ale dala jsem jí tolik času, kolik potřebovala a po letech je zase na stejné vlně jako dřív. 

Darina je úžasná tunová dáma, která má své koňské srdce na správném místě. Je hodně empatická, energická a stále pozitivně naladěná klisna, která mě mnohému naučila a teď učí i mého malého syna, který se okolo ní může bezpečně pohybovat a ona si užívá jeho společnost. Pro nás je to prostě ta naše paní VÝJIMEČNÁ.

Děkujeme za krásný příspěvek do rubriky a přejeme Darině a její majitelce spokojené soužití. 

Navaj oslavil 27. narozeniny

Paráda oslavila 31. narozeniny

Kamejka oslavila 17. narozeniny

Vango oslavil 27. narozeniny

Navaj oslavil 27. narozeniny

Paráda oslavila 31. narozeniny

Kamejka oslavila 17. narozeniny

Vango oslavil 27. narozeniny

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.