Hubert 2005 ve Všeticích

První říjnovou sobotu se uskutečnila 7. hubertova jízda na statku ve Všeticích. Stejně jako vloni zde nechybělo dámské zastoupení v podobě Johany Moutelíkové s Romeem a nelítostný soud všemi obávaného soudce Jaroslava Pelíška.

Nástup jezdců a slavnostní zahájení bylo naplánováno na 10:00, díky několika opozdilcům se začátek trochu posunul a tak vše vypuklo cca něco před jedenáctou. Majitel statku a hlavní master v jedné osobě pan Malák nejprve všechny jezdce přivítal a po té předal slovo Jaroslavu Pelíškovi, který již tradičně přečetl svatohubertský reglemán, jezdci byli ostužkováni, dostali slavnostní přípitek, koníci jablíčka a vyrazilo se.

Skoky byly střední obtížnosti, všechny se daly bez problémů objet, ale většina jezdců statečně skákala. Pro diváky bylo připraveno VIP vozidlo v podobě V3S které nás doprovázelo po trase, včetně stánku s \"tekutým\" občerstvením. V první části jízdy byly zaznamenány dva pády mastera druhého lotu, který si tyto prohřešky večer náležitě odpykal. Jinak byli, až na pár drobností, téměř všichni vzorní.

Následovala hodinová pauza na občerstvení, po které jsme vyrazili na další část trasy a následně na \"boj o ocas\", na který se najíždělo v několika skupinách po cca 7 koních. Ocas letos zůstal \"doma\", urvali ho zástupci všetického statku. Počasí zjevně stálo při pořadatelích, po celou dobu hubertovy jízdy bylo krásné a slunečné.

Soud své stání zahájil ve 21:00 hod a byl jako vždy nemilosrdný. Všetickou specialitou jsou tzv. \"alternativní tresty\", což v praxi znamenalo, že hříšníci zpívali, recitovali, nebo sehrávali humorné scénky svých prohřešků a pod. Největší potlesk sklidil výkon pana Maliny, který dostal za úkol předvést \"maršála Malinovského\" - známou scénu z filmu Pelíšky s chrlením ohně po přípitku a samozřejmě nechybělo ani \"provlékání tatranek\". Pokud nevíte o co se jedná, přijeďte se zúčastnit příští rok všetické hubertovy jízdy!

Příbuzné články:

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.