Jste právě vy vyvolení?

Jak jste sami měli možnost dočíst se v tisku, proběhl 19. - 21. září další ročník FEI Wold Dressage Challenge - pro ty kteří s touto soutěží nemáte příliš zkušeností jde o mezinárodní srovnání drezurních jezdců. Nebudu zde psát ani kdo se zúčastnil a jak se umístil, ale spíše jsem se zamýšlela nad tím jak se normální jezdec může takovéto soutěže zúčastnit?

Již v Mariánských Lázních jsem se ptala pana Beneše co je potřeba splnit, aby se jezdec mohl přihlásit na FEI test. Odpověď byla zcela jasně srozumitelná - musí ho nominovat drezurní komise a ta se řídí účastí jezdců na mistrovství ČR.

Jaké soutěže jsou vypsány na mistrovství ČR:
- děti - Z
- junioři - S
- senioři - T

Stále mi tedy uniká, podle čeho byli vybráni jezdci do testu B - což je soutěž L.

Je mi opravdu záhadou, jak je možné, že naše jezdecká veřejnost není o takovýchto akcích téměř vůbec informovaná a ani nemá možnost se těchto soutěží účastnit.

Proč není možné, na základě svých výsledků, poslat přihlášku a mít také možnost být hodnocen zahraničními rozhodčími? Je opravdu nutné, aby nás v každé soutěži reprezentovalo kolem 5 jezdců i přesto, že zájem by byl jistě větší?

Co dodat na závěr... Drezúra v naší republice není zrovna na vysoké úrovni a bohužel mám ten pocit, že když za sebe nebudete bojovat, tak budete nadále jezdit sami, bez vedení a jen vyvolení budou navštěvovat různá soustředění, centra talentované mládeže a prestižní závody.

Co si myslíte vy? Zapojte se do diskuze pod článkem. Nejlépe adresně a s konkrétními návrhy.

Příbuzné články:

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.