Koně na Žofíně 2015 - dostihy: Vítězi Železník, Josef Bartoš a Jiří Chaloupka

Galavečer Koně na Žofíně se koná v sobotu 28. února 2015 od 18 hodin, a poprvé se na něm budou vyhlašovat také nejlepší dostihoví jezdci a koně. Hlasování probíhalo do 31. 1. 2015 na serveru mediálního partnera ankety dostihovy-svet.cz, a sice v kategoriích Nejlepší dostihový kůň české historie, Nejlepší jezdec 2014 - roviny, Nejlepší jezdec 2014 - překážky. 1. 2. 15 HOD: A jak to celé dopadlo? Na Žofín se pro své ceny dostaví nejlepší překážkový jezdec Josef Bartoš, rovinový Jiří Chaloupka a cenu pro nejlepšího koně dostihové historie, Železníka, převezme jeho žokej Josef Váňa! Gratulujeme!

1. 2. 15 HOD: A jak to celé dopadlo? Na Žofín se pro své ceny dostaví nejlepší překážkový jezdec Josef Bartoš, rovinový Jiří Chaloupka a cenu pro nejlepšího koně dostihové historie, Železníka, převezme jeho žokej Josef Váňa! Gratulujeme! Kompletní výsledky zde.

 

PŮVODNÍ ČLÁNEK:

Po vzoru zahraniční praxe dostala při nominaci prostor média, redakcí Jezdectví  Dostihového světa tak byli osloveni novináři, aby vybrali dvě jména v každé uvedené kategorii. Na základě počtu nominací a sečtení hlasů byly určeny tři nejúspěšnější pětice, a mezi nimi rozhodnou již sami čtenáři a návštěvníci webových stránek výše uvedených médií.

Jediným kritériem pro nominaci bylo, aby nominovaný jedinec alespoň jednou v uvedeném období startoval a dokončil dostih na území České republiky.

Nejlepší kůň české historie
DARSALAM
KOROK
LIONEL
SHAMALGAN
ŽELEZNÍK

Nejlepší jezdec roku 2014 - překážky
JOSEF BARTOŠ
JAN FALTEJSEK
JAN KRATOCHVÍL
LUKÁŠ MATUSKÝ
JOSEF VÁŇA ml.

Nejlepší jezdec roku 2014 - roviny
PETR FORET
JIŘÍ CHALOUPKA
VÁCLAV JANÁČEK
TOMÁŠ LUKÁŠEK
BAJURŽAN MURZABAJEV

Na galavečeru se kromě vítězů anket budou vyhlašovat šampioni dvou největších českých závodišť, Pardubic a Prahy - Velké Chuchle.

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.